Zico, Platini'ye meydan okudu

Zico, Platini'ye meydan okudu

Michel Platini ve Chung Mong-joon'a e-mail gönderen Arthur Zico, FIFA başkan adaylarını televizyonda tartışmaya çağırdı.

FIFA Başkan adayı Arthur Zico, rakiplerine hodri meydan dedi. Dünya futbolunun patronu olmak için kendisi gibi aday olan diğer isimlere seslenen eski Fenerbahçe Teknik Direktörü, biraraya gelmeyi ve tartışmayı önerdi.
 
UEFA Başkanı Michel Platini ve Güney Koreli Chung Mong-joon gibi isimlerin aday olduğu ve Şubat ayında yapılacak seçimler öncesinde adaylara bir e-mail gönderen Zico, seçim öncesi televizyon ekranlarında halka açık bir tartışma gerçekleştirme önerisinde bulundu. Zaman olarak bu ay sonunu gösteren Brezilyalı futbol adamı, yer olarak da Zürich'i önerdi.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Chung Mong-joon'un basın sözcüsü, "Chung, Bay Zico'nun yaptığı teklifle tam olarak aynı fikirdedir. Umarız bay Platini ve diğer adaylar da bu teklif konusundaki düşüncelerini açıklarlar" ifadelerini kullandı.
 
Özel adaylık sitesi kurdu
 
Adaylık için son başvuru tarihinin 26 Ekim olduğu FIFA başkanlığı için Zico, eylem planını da açıkladı. Brezilya Futbol Federasyonu'nun destek verdiği efsane futbol adamı, zicofifa.com adresli site üzerinden, kampanya planının metnini paylaştı. 

Milliyet