Kahvaltıda ne yedin Lewa?

Kahvaltıda ne yedin Lewa?
Güncelleme:

Lewandowski'nin 9 dakikada 5 kez fileleri havalandırması Bayern Münih Twitter hesabını da çoşturdu.

Alman ekibin İngilizce resmi hesabından, ''kahvaltıda ne yedi acaba?'' diye yazıldı. Ayrıca Wolfsburg'un İngilizce resmi Twitter hesabından da, ''Yine Lewandowski. 5 oldu. Neler oluyor orada?'' yazılı bir paylaşım yapıldı ve Lewandowski'nin olağanüstü performansına gönderme yapıldı.


İnanılmaz! 9 dakikada 5 gol birden
 
Bayern Münih ilk yarıyı 1-0 yenik kapattığı Wolfsburg maçının ikinci yarısında fena patladı !.. :5-1
Bundesliga'nın 6. haftasında dün Bayern Munih ve Wolfsburg arasında oynanan maçta futbolda sıkça görülmeyen bir skor ortaya çıktı.

İkinci yarıda oyuna giren Robert Lewandoski 1-0 geriye düştükleri karşılaşmada 9 dakikaya tam 5 gol sığdırdı.
 
Bayern 26. dakikada kalesinde gördüğü golle maçı 1-0 geride götürürken maça yedek başlayan ve oyuna 46. dakikada dahil olan Lewandowski maçın kaderini 51 ile 60. dakika arasında değiştirdi.
Lewandowski; 51, 52, 55, 57 ve 60. dakikalarda attığı gollerle tarihe geçti.
 
Rekorları da kırdı
 
Lewandowski, Bundesliga tarihinde hem sonradan oyuna girip 5 gol atan hem de en kısa sürede 5 gol (9) kaydeden ilk futbolcu oldu. Yıldız futbolcu, aynı zamanda 4 dakika içinde bulduğu 3 golle ligin en hızlı "hat-trick"ini gerçekleştirdi. Bundesliga’da daha önce en hızlı "hat-trick" rekoru, 27 Ağustos 1991’de Duisburg-Karlsruhe maçında 6 dakika içinde 3 gol atan Duisburglu Michael Tönnies’te bulunuyordu. Ligde daha önce bir maçta 5 golü Dieter Hoeness, 25 Şubat 1984’te Bayern Münih-Braunschweig karşılaşmasında atmıştı. Bayern Münih’te forma giyen Hoeness, 5 golü 21 dakikaya sığdırmıştı. Bundesliga’da bir maçta en çok gol atan futbolcu ise Dieter Müller. Müller, 17 Ağustos 1977’de Köln’ün Werder Bremen’i 7-2 mağlup ettiği maçta, rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Bayern Münih, Wolfsburg karşısında altığı galibiyetle puanını 18’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Wolfsburg ise 11 puanla üçüncü sırada kaldı.