Alonso kaza anını anlattı !

Alonso kaza anını anlattı !
Güncelleme:

Alonso, Melbourne’deki yaptığı kaza sonrası konuştu.

F1’in Avustralya ayağında 18. turda 19. sıra için mücadele eden Fernando Alonso ve Esteban Gutierrez üçüncü viraja gelirken fren bölgesinde ciddi bir kaza yaşadı. Gutierrez’in aracının sol arka kısmına çarpan Fernando Alonso, pist dışına çıktıktan sonra taklalar attı ve paramparça olan araçtan herhangi bir yara almadan şanslı bir şekilde çıktı.

Ancak Alonso, böyle büyük kazalara yabancı değil. 2003’te Brezilya GP’de yaşadığı yine büyük bir kazanın ardından topallayarak çıkmıştı.

1-20160321103108.jpg

“Annem merak etmesin diye araçtan hemen çıktım”

“Takla atarken durmasını istiyorsunuz, ama hiç durmayacakmış gibi geliyor. Durduğunda küçük bir boşluk bulup çabucak çıkmayı düşündüm. Çünkü annem evde yarışı izliyordu. Aracı dışarıdan gördüm ve içerideyken gördüklerinizle aynı olmuyor. Aracın içerisindeyken ne olduğunu tam olarak anlayamıyorsunuz çünkü sadece gökyüzünü, yeri, gökyüzünü ve tekrar yeri görüyorsunuz.”

2-295.jpg

“Yaşıyorsam sebebi alınan güvenlik önlemleridir”

Gerçekten kötü bir kazaydı, Gutierrez’in aracının arkasındaydım ve çeşitli sebeplerden dolayı birbirimize girdik. Açıkcası şu an yaşıyorsam bunun sebebi FIA ve aldıkları güvenlik önlemleridir bu sebeple onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

“Normal bir yarış kazası”

Kazaya kimin sebep olduğu konusunda ise “Normal bir yarış kazası” demekle yetinen Alonso her iki aracında çok yüksek hızlarda olduğunu ve ufacık hataların bile büyük sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Alonso ayrıca sezonun ilk yarışında aracın böylesine hasar görüp ikinci yarış için yeni bir Güç Ünitesi kullanacak olmasının moral bozucu olduğunu ifade etti.

Daha sonra Alonso instagram hesabından: “Hayatımdaki şans hakkımın bir kısmını bugün harcadığımın farkındayım. McLaren’e ve araç güvenliği için FIA’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca arkadaşlarıma ve hayranlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde bir paylaşım yaptı.

AMK Gazetesi