Real Madrid'ten 10 kişiyle büyük zafer

Real Madrid'ten 10 kişiyle büyük zafer
Güncelleme:

İspanya La Liga'nın 31. hafta maçında Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 31. haftasında Real Madrid deplasmanda Barcelona'yı 2-1 yendi. Katalan takımının 39 maçlık yenilmezlik rekoruna, mücadeleyi 10 kişi tamamlayan Real Madrid son verdi.

İlk yarı

Karşılaşmaya iyi ve baskılı başlayan taraf ev sahibi Barcelona oldu. 9. dakikada Real Madrid ceza sahasının sağ köşesinde Neymar'ın yerden verdiği pasta, kale önünde müsait durumda bulunan Luis Suarez topa vuramadı. Uruguaylı futbolcunun kaçırdığı pozisyon, Barcelona adına ilk yarıdaki en önemli gol fırsatı olarak öne çıktı.

Barcelona özellikle Rakitic, Neymar ve Messi ile tehlikeli ataklar geliştirirken, kaleci Navas güzel kurtarışlarla gole izin vermedi. Real Madrid ise kontra ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. 15. dakikada Bale ve 43. dakikada Benzema'nın Barcelona kalesi önünde yakaladığı pozisyonlar Madrid'in gole en yakın olduğu anlar oldu.

İlk yarı golsüz sona ererken, Barcelonalı taraftarların Messi'nin rakip ceza sahasında düşürülmesi ve yapılan faullerle ilgili kararlarından dolayı hakem Hernandez'i sık sık protesto etmesi dikkat çekti.

İkinci yarı

İkinci yarıda takımlar aynı 11'leriyle sahaya çıktı. Barcelona tehlikeli ataklarla rakip kaleye hücum ederken, 54. dakikada ceza sahasının girişinde Messi'nin güzel vuruşunda kaleci Navas uçarak topu kornere gönderdi.

56. dakikada Rakitic'in sağ köşeden kullandığı kornerde, ceza sahası içinde yatarak kafa vuran Pique, Barcelona'yı 1-0 öne geçiren golü attı. Yenik duruma düştükten 7 dakika sonra Benzema ile gol bulan Real Madrid, skora eşitliği getirdi. (1-1) 63. dakikada sağ kanattan gelişen Madrid atağında Alman futbolcu Kroos'un ortasında ceza sahasında topla buluşan Benzema yarım vole vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Beraberlikten sonra hücumda Real Madrid daha etkili olmaya başladı. 80. dakikada Bale'in kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdiği pozisyonda hakem Hernandez, Bale'in Barcelonalı defans oyuncusu Jordi Alba'ya faul yaptığı gerekçesiyle gol kararı vermedi. Bu pozisyonun hemen arkasından Ronaldo'nun şutunda top üst direğe çarparak auta gitti.

84. dakikada Jordi Alba'ya yaptığı faulle ikinci sarı kartı gören Real Madrid kaptanı Sergio Ramos, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen ataklarını sürdüren Real Madrid 85. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golüyle Barcelona deplasmanında 2-1 öne geçti. Sağ kanattan Bale'in yaptığı ortada arka direk yakınlarında topu göğsüyle düzelterek önüne alan Portekizli futbolcu, güzel bir şutla topu ağlara gönderdi. İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmeyince maç Real Madrid'in 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

39 maçtır yenilmiyordu

Bu skorla 76 puanda kalan Barcelona liderliğini sürdürse de, haftayı galibiyetle kapatan en yakın rakibi Atletico Madrid (70) ile arasındaki puan farkı 6'ya indi. El Clasico'ya kadar 39 maçtır yenilmeyen Barcelona'nın İspanya'daki bu rekoruna ezeli rakibi Real Madrid son vermiş oldu. Aldığı galibiyetle puanını 69'a çıkaran Real Madrid, 3. sıradaki yerini korudu. Teknik direktör olarak ilk El Clasico maçına çıkan Zinedine Zidane da kariyeri için önemli bir galibiyet aldı.

Arda Turan 74'te girdi

Bu arada Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique 74. dakikada Rakitic'i oyundan alarak yerine Arda Turan'ı sahaya sürdü. Milli futbolcu kariyerinde ilk defa bir El Clasico maçında oynamış oldu. Az süre aldığından sahada kendini pek gösteremeyen Arda'nın 90+1. dakikadaki şutunda top defansa takıldı. Öte yandan Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi 499 golde kalıp, kariyerindeki 500. golü El Clasico'da atamadı. Maç sırasında zaman zaman Barcelonalı taraftarların bağımsızlık sloganları atması da dikkati çekti.

BARCELONA: 1 - REAL MADRID: 2

Stat: Camp Nou
Hakemler: Alejandro Jose Hernandez, Teodoro Sobrino Magan, Jose Narango Perez

Barcelona: Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic (Dk. 74 Arda Turan), Iniesta, Messi, Luis Suarez, Neymar
Teknik Direktör: Luis Enrique

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Bale, Benzema (Dk. 78 Jese), Cristiano Ronaldo
Teknik Direktör: Zinedine Zidane

Goller: Dk. 56 Gerard Pique (Barcelona); Dk. 63 Karim Benzema, Dk. 85 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kırmızı Kart: Dk. 84 Sergio Ramos (Real Madrid)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Luis Suarez, Dk. 29 Javier Mascherano, Dk. 59 Ivan Rakitic (Barcelona); Dk. 10 ve 84 Sergio Ramos, Dk. 18 Daniel Carvajal (Real Madrid)
 
DEV MAÇTAN NOTLAR

Camp Nou Stadı'nda geniş güvenlik

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 31. haftasında Barcelona ve Real Madrid takımları arasında oynanan ve "El Clasico" olarak adlandırılan maç öncesinde Camp Nou Stadı'nda geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. El Clasico'da İspanya ulusal polisi, Katalan yerel polisi ve özel güvenlikçiler dahil 2 binden fazla güvenlik görevlisi çalıştı. Stat kapıları karşılaşmanın başlamasından 2 saat önce taraftarlara açılırken, iki kez üst araması yapıldıktan sonra tribüne girişlere izin verildi. 99 bin kapasiteli Camp Nou Stadı'nın tribünleri tamamen dolarken, Türkiye'den de 2 binden fazla futbolseverin El Clasico'yu izlemek için Barcelona'ya gelmesi dikkat çekti.

Johan Cruyff anıldı

Bu arada 24 Mart'ta hayatını kaybeden Barcelona'nın eski futbolcusu ve teknik direktörü efsane futbol adamı Johan Cruyff, Camp Nou Stadı'nda anıldı. Maç öncesinde Cruyff'un Barcelona'daki günlerinin görüntüleri ekrandan izletilirken, tüm stat uzun süre ayakta alkışlarla "Johan, Johan, Johan" diye bağırdı. Barcelonalı futbolcular da "Teşekkürler Johan" yazılı formalarıyla sahaya çıktılar. Tribünlerde de renkli kartonlarla Cruyff'un Barcelona'da oynadığı dönemdeki forma sırt numarası "14" ve "Gracias Johan" (Teşekkürler Johan) yazılı bir mozaik yapıldı. Maça başlamadan önce de Johan Cruyff anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Arda Turan yedek başladı

Barcelona'da ilk sezonunu geçiren Arda Turan, ilk El Clasico tecrübesine yedek kulübesinde başladı. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, orta sahada Sergio Busqutes, Rakitic ve Iniesta'ya şans verdi. 184 ülkenin televizyonlarından canlı olarak verilen maç için 700 gazeteci akredite oldu. Karşılaşmayı Camp Nou'un şeref tribününde izleyenler arasında Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve Barcelona Kulübü'nün hayatta olan tüm eski başkanları da bulundu.
 
MAÇIN ARDINDAN

Luis Enrique: "Arda şanssızdı"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Real Madrid kaşısında aldıkları 2-1'lik yenilgiyi unutmaları gerektiğini söyledi.

Camp Nou Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Yenilgi alındığı zaman özür aramak benim hiç hoşuma gitmiyor. Bunu kabul edip, mücadele etmeyi bilmeliyiz." diyen Luis Enrique, şunları söyledi:

"Öne geçmemize rağmen beraberliği yakaladılar ve ondan sonraki 10 -15 dakikalık bölümde kontrolümüzü kaybettik. Her maçta olabilecek bir şey oldu. Yenilgi alındığı zaman bir köşeye saklanılmaz. Şampiyonlar Ligi'nde çok büyük önemi olan bir maça çıkacağız ve hemen ona hazırlanmamız gerek. Benim için bu akşamki maç artık yok. Hemen bu maçı unutmalıyız. Lider olan biziz."

Takımına güveninin tam olduğunu kaydeden Barcelona Teknik Direktörü, La Liga'yı kazanmak için halen önemli bir avantaja sahip olduklarını söyledi.

Rakitic'in sarı kartının olması nedeniyle ve takımı canlandırmak, daha çok kanatlara açmak için 74. dakikada Arda Turan'ı oyuna aldığını belirten Luis Enrique, "Arda şanssızdı. Çünkü oyunun çıldırdığı bir zamanda sahaya girdi. Çok kolay top kaybettik, hatalar yaptık. Futbol hatalar oyunudur. Bununla yaşamayı bilmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Zinedine Zidane: "Bu galibiyet sezonun geri kalanı için çok önemli"

İlk kez teknik direktör olarak bir El Clasico'ya çıkan ve takımı galip gelen Zinedine Zidane ise "Bu akşam hem skordan hem de futbolcularımın ortaya koyduğu performanstan dolayı çok memnunum. Zor bir sahada, derbide önemli bir galibiyet aldık ama bu sadece 3 puan. Şimdi hemen Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg'a karşı oynayacağımız maça konsantre olmalıyız" dedi.

"Bu galibiyet, sezonun geri kalanı için çok önemli" diyen Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, "Son ana kadar sahada mücadele etmek bizim için bir sorumluluk. Tarih bizi buna zorluyor. Çok az takım burada maç kazanabilir. Takımlarıyla gurur duyması gereken taraftarlarımız için memnunum" şeklinde konuştu.

La Liga'da lider Barcelona ile aralarındaki puan farkını 7'ye indirdiklerinin hatırlatılması üzerine de Zidane "İlk Atletico'yu geçmemiz gerekir. Adım adım gitmemiz gerekir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan Barcelona'nın tek golünü atan Gerard Pique de Real Madrid'in galip gelmesinin adil bir sonuç olduğunu belirtti. Ligde en yakın rakipleri Atletico'nun 6, Real Madrid'in de 7 puan önünde olmalarına rağmen sezonun bitmesine daha 2 ay kaldığını vurgulayan Pique, "3 kupada da yolumuza devam ediyoruz ve öncelikli bir konumdayız. Daha hiçbir şey bitmedi" diye konuştu.