Simeone'den Arda Turan'a övgü

Simeone'den Arda Turan'a övgü
Güncelleme:

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan hakkında konuştu.

Simeone, La Liga'da 30 Ocak Cumartesi günü Barcelona ile oynayacakları maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Başarılı teknik adam birçok konuda açıklamalarda bulunurken, Arda Turan hakkında da kısa bir açıklama yaptı.

Arjantinli teknik adam, eski futbolcusu için "Bize her şeyini veren  bir futbolcu ve onu çok seviyoruz. Bizim işimize her zaman sadık biri oldu ve  onunla çok güzel anılarımız var. Barça'ya gitmesi beni memnun etti çünkü bu iyi  çalışıyoruz demek" şeklinde görüş belirtti.
 
Simeone, "Dünyanın en iyi takımı" diye tanımladığı Barcelona'nın,  forvette 3 büyük futbolcuya sahip olduğunu belirtip, "90 dakika çok dikkatli  olmalıyız" ifadesini kullandı.
 
"Torres gibi idoller her zaman sevilir"
 
Atletico Madrid'in 18 kişilik maç kadrosunda kart cezalısı Angel  Correa dışında Matias Kranevitter, Siqueira, Lucas Hernandez ve Fernando Torres  de yer almadı.
 
Sezon sonunda Atletico Madrid ile sözleşmesi sona erecek ve serbest  kalacak 31 yaşındaki Torres'in geleceği İspanya'da tartışılmaya devam ederken,  teknik direktör Simeone, Atletico'da Torres sorunu olmadığını ifade etti.
 
Arjantinli teknik adam, "Simeone ve Torres arasında Atleticolular için  bir bölünme söz konusu değil. Koşulsuz ikisini de seviyorlar. Taraftarın istediği  Atletico'nun kazanması. İnsanlar, artık aramızda olmasa da Luis Aragones'i  sevmeye devam ediyor. Torres gibi idoller her zaman sevilir" değerlendirmesini  yaptı.
 
Nou Camp Stadı'nda oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçı TSİ  17.00'de başlayacak. Karşılaşma öncesinde her iki takım da 48 puanda bulunurken,  Barcelona 1 maç eksiğine rağmen averajla liderlik koltuğunda oturuyor.