Rafael Nadal'a Shapovalov darbesi

Rafael Nadal'a Shapovalov darbesi
Güncelleme:

Rafael Nadal, 18 yaşındaki Kanadalı tenisçi Denis Shapovalov'a mağlup oldu.

Kanada’nın Montreal şehrinde devam eden ATP World Tour Masters 1000 turnuvası Rogers Cup’ta tek erkekler üçüncü tur mücadelesinde büyük bir sürpriz yaşandı.

Turnuvanın bir numaralı seribaşı Rafael Nadal, organizasyona ‘wild card’la katılan 18 yaşındaki (15 Nisan 1999 doğumlu) Kanadalı tenisçi Denis Shapovalov’a 3-6, 6-4 ve 7-6’lık setlerle mağlup oldu. Shapovalov, Bir ATP Masters turnuvasında çeyrek finale çıkan en genç tenisçi olurken çeyrek finalde Güney Kore’den Hyeon Chung’u 6-3’lük setlerle deviren Fransız Adrian Mannarino’nun rakibi oldu.

ATP dünya sıralamasında 143. sırada yer alan ve ATP’nin #NextGenATP başlığıyla ön plana çıkardığı gelecek vadeden isimlerden olan Shapovalov, bu galibiyetiyle ilk 100’e girme şansını da iyiden iyiye yakaladı.

Shapovalov ayrıca kendi ilk 100 planları doğrultusunda aldığı bu zaferle Nadal’ın yoluna da ciddi bir taş koydu. Dünya 1 numarası Andy Murray’nin Cincinnati’de sakatlanmasının ardından Rogers’a katılamamasıyla bir numara olma yolunda ciddi bir fırsat elde eden İspanyol raket bu mağlubiyetle şansını şimdilik kaybetti.

Kanadalı tenisçi ayrıca Nadal’ı mağlup eden en genç ikinci tenisçi olarak da tarihe geçti (Coric 201 Basel). Shapovalov, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Oldukça zordu. Pek çok zaman o kadar toplar gönderiyordu ki… Hep bir şekilde geri dönmeye çalışıyordum. O açıkçası hayatımda karşılaştığım en iyi oyuncuydu. Neden bu kadar fazla Grand Slam kazandığını anlıyorsunuz. Vuruşları çok güçlü. Tam bir savaşçı. Samimiyetle, böyle bir oyuncuyu yenmek benim için bir rüya gibiydi ve rüyam gerçeğe dönüştü” ifadelerini kullandı.