Sara Errani’ye doping şoku

Sara Errani’ye doping şoku
Güncelleme:

Eski Roland Garros finalisti Sara Errani'nin doping testi pozitif çıktı. Tenis dünyası İtalya'dan gelen bir haberle sarsıldı.

Corriere Della Sera’nın haberine göre İtalyan tenisçi Sara Errani’nin bu yıl verdiği doping numunesinde anastrozole maddesine rastlandı.

Dünya sıralamasında 98’inci sırada yer alan Errani’nin idrar testinde rastlanan anastrozole kanser tedavisinde kullanılıyor ve stereoid anabolizan içermesi nedeniyle performans artırıcı maddeler listesinde yer alıyor.

Uluslararası Tenis Federasyonu durumu İtalya Tenis Federasyonu’na bildirirken 30 yaşındaki tenisçiye kısa süre içerisinde ceza verilmesi bekleniyor.2016 yılında doping testinde Anastrozole’e rastlanan İtalyan raket Niccolo Mornati’ye İtalya Anti-Doping Ajansı tarafından 4 yıl kortlardan men cezası verilmişti.

Süper Kupa’yı değerlendiren Fikret Orman, “Sonuçta bir futbol maçı, bizim açımızdan sezon başlangıcı, Konya karşısında takımımızdaki eksikleri gördük. Süper Kupa maçı bizim eksiklerimiz açısından iyi oldu. Konyaspor’un kupayı kazanmayı camialarına yakıştı.” dedi.

Sert ifadeler kullanan Orman, “Karışılıklı küfürleşmeler olmuştur. Ancak bunun çıkış tarafı Beşiktaş taraftarı olmamıştır. Şimdi cezalar verilecekmiş. Daha önce cezalar verilmesi gerekiyordu. TFF bu olaylardan dolayı ceza işine bizi de dahil ederse dünyayı ayağa kaldırırım. Bu bir tehdit değildir. Umarım TFF’de UEFA gibi aynı hataya düşmez. Bu meşaleler nereden geliyor. Benim oyumcuma saldırıldı. Federasyon da şapkasını önüne koymak zorunda. Bu halde kim çoluğunu çocuğunu alıp da maça götürür? Süper Kupa’da taraftarımız çok olgundu, vakur durdu. Dün olayların daha büyümemesinin en önemli sebebi Beşiktaş taraftarıdır.” sözlerini kullandı.

Seçiniz...