Sharapova: ''Hayallerinizin peşinden koşun''

Sharapova: ''Hayallerinizin peşinden koşun''
Güncelleme:

Dünyaca ünlü Rus raket, “Türkiye’de tenisin gelişmesi zaman alacak bir konu. Gençlerin tamamen kendilerini tenise adamaları ve hayallerinin peşinden kararlılıkla gitmeleri gerekiyor. Şampiyon olmak uzun çabayı gerektiriyor” dedi.

TEB BNP Paribas Tennis Stars etkinliği için İstanbul’a gelen ünlü Rus raket Maria Sharapova, STAR Spor’a çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Rus raketin sözleri:

“Türkiye’de tenisin gelişmesi ve daha ileriye gitmesi zaman alacak bir konu. Herkes hemen sonuç almak istiyor. Ancak tenis finansal olarak çok pahalı bir spordur ve bayağı bir alternatif yollar var, takip edebileceğiniz... Rehberlik edecek doğru yönlendirecek birilerine ihtiyacınız var. 

Genç sporcular karar verecek kadar olgun olmayabilir. Bu konuda federasyon olur, antrenör olur, aile olur, muhakkak oyunculara destek vermeli. Bu zorlukların içinden geçmek yıllar alır. Gençlerin tamamen kendilerini adamaları gerekiyor. Daha büyük hayaller kurmaları ve sonradan o hayalleri gerçekleştirebilmeleri için kararlılıkla ilerlemeleri gerekiyor.”

KİTABIMIN ÇOĞU BABAMLA İLGİLİ

“Benim babam, hem hayatımın hem kariyerimin inanılmaz büyük bir parçasıdır. Kitabımın çoğu babamla ilgili. Çünkü babam olmasaydı kariyerimde buralara gelemezdim. Ama bana babamın bahşettiği en önemli şey; Gerçekçi olmak. O her zaman benim iyiliğime olacak şeyleri yaptı ve yapmamı sağladı. Bana asla ‘Şampiyon olmalısın!’ demedi. Sadece o kaldırım taşlarını, o yolu önüme serdi. Koşullar, insanlar ve etrafımda olanları sağladı ve ben de şampiyon oldum.”

“Benim spor dünyasındaki amacım ve hedefim insanların düşüncelerinin çok daha üstünde. Benim kelimelerin ötesinde bir vizyonum var. Ben lafımı kortta söylerim, oyunumla gösteririm ve bu benim açımdan bir sporcu ve insan olarak çok önemli. Uzun süre de bunu bu şekilde sürdürmek istiyorum.”

“Ceza sonrası geri dönme hissi gerçekten çok özeldi. Aslında aklımdan o anı o kadar çok geçirmiştim ki, korta dönmeden zihnimde birçok kez o anı canlandırmıştım.O yüzden gerçek an geldiğinde çok normal geldi. Benim nasıl bir insan ve sporcu olduğumu biliyorlar, bu fırsatı bana tanımaları gerçekten benim için çok özel bir anlam taşıyordu.”  

“Rusya’nın spor dünyasında son dönemde yaşadığı krizle ilgili açıklama yapmam zor. Çünkü 7 yaşından beri ABD’de yaşıyorum.”

ZİRVEYE NE ZAMAN ÇIKARIM BİLMEM

“Teniste kural değişikliği gündemde ama kuralları çok da fazla düşündüğümü söyleyemem.Genelde yapmam gerekene odaklanırım. Yine de ben her zaman değişime açık bir insanım.”

“Şampiyon olmak çok uzun zaman çabalamayı gerektiriyor. Hem kadınlar hem de erkekler, yıldız olanlar tabii ki çok şanslılar. Yepyeni de bir nesil geliyor. Aralarında harika insanlar da var. Ne zaman tekrar zirveye çıkacağım konusunda zaman vermem mümkün değil. 

İnsan kendi hikayesini yazar

Sharapova, “Daha önceden söylediğim gibi bence bir kadının hatta, anne-babaların bilgi birikimlerini çocuklarına aktarabilmeleri muhteşem lütuf.  Bir yandan çocuk yetiştiren bir yandan spor yapanlara hayranlık duyuyorum. Ben bunları yaşamadan önce kariyerimde istediğim gibi bir iz bırakmak istiyorum. Sven Groeneveld hayatımdaki en önemli kişilerden biri oldu” şeklinde konuştu.

Ünlü raket Maria Sharapova, arkadaşımız Metin Kanlıkoyak’a samimi açıklamalarda bulundu. 

ÇAĞLA GERÇEK BİR YILDIZ

Sharapova, gösteri maçında karşılaştığı milli tenisçimizi böyle övüp, “Türk seyircilerin önünde oynamak çok heyecanlı oluyor” dedi.

İkinci kez düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Stars etkinliği çerçevesinde Türkiye’ye gelen ünlü Rus raket Maria Sharapova, 7-6 ve 6-0’lık setlerle 2-0 mağlup ettiği milli tenisçi Çağla Büyükakçay’a övgü yağdırdı. Çağla ile maç yapmaktan büyük keyif aldığını belirten Sharapova, “Dürüst olmak gerekirse İstanbul’a geldiğim için büyük heyecan yaşadım. Çağla ile karşı karşıya geldim. Kendisi tenisin yükselen yıldızlarından bir tanesi. Türkiye’deki yetkililer özellikle son birkaç yıldır İstanbul’a gelip Çağla ile oynamamı istiyordu. Ben de geldim, çok özel bir an. Birkaç yıl oldu, Çağla Büyükakçay burada oynadı, biliyorum. Ben uzun zamandır İstanbul’da sporseverlerin karşısında olmamıştım. Türk seyircilerin önünde oynamak çok heyecanlı oluyor. Güzel bir şov oldu. Zaten bütün mesele de bu. Umarım bundan sonra hem ben hem de Çağla güzel sonuçlar elde ederiz” diye konuştu.

Sharapova, İstanbul’a gelmesinin kendisi için çok güzel bir değişiklik olduğunu ve keyifli anlar geçirdiğini söyledi.

Etiketler Maria Sharapova