Telefonlarda yeni dönem ! Değişiyor...

Telefonlarda yeni dönem ! Değişiyor...
Güncelleme:

Akıllı telefonlar kullanılmaya başlandığından bu yana telefon bağımlılığı toplumsal bir sorun haline geldi. Google Paper Phone projesiyle bu sorunu çözmeye hazırlanıyor.

Teknoloji devi Google, Paper Phone (Kağıt Telefon) adlı projesi ile telefonlarına bağımlı olan kullanıcılar için bir çözüm geliştirdi. Paper Phone uygulaması, günlük hayatımızda en çok ihtiyaç duyulan bilgileri bir kağıda basıyor.

Euronews’in haberine göre, bir telefon gibi tasarlanan bu kağıtta gün içerisinde arayacağız kişilerin numaraları, ajandamız, hava durumu, yapılacak işler listesi ve harita gibi önemli bilgiler bulunuyor. Ayrıca Paper Phone kağıdında fiziksel banka kartı koyacak bir alan da bulunuyor.

NOMOFOBİ

Çağın en önemli fobilerinde biri olarak gösterilen nomofobi, dünyada giderek yaygınlaşmaya devam ediyor.

 
"No mobile phobia" kelimelerinden türeyen nomofobi, cep telefonundan mahrum kalma korkusu anlamına geliyor.

Özellikle Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya uygulamaları telefon ekranı karşısında geçirdiğimiz vaktin büyük ölçüde yükselmesine sebep oluyor.

Deloitte'un Global Mobil Kullanıcı Araştırması'na göre, Türkiye’deki mobil kullanıcıları günde ortalama 78 kez, yani her 13 dakikada bir ekranına bakmaktan kendini alamıyor. Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 22’si, yani her beş kişiden biri hastalık derecesinde bağımlı. Her on kişiden yedisi de yatmadan önceki 15 dakikada mutlaka telefonunu kontrol ediyor.