AK Parti'den tepki çeken hamle: ''Hepsi Bakanlıklara verilecek''

Güncelleme:

Kadıköy Belediyesi'nin AK Partili bir meclis üyesi, eski banliyö hattındaki tren istasyonlarına İçişleri Bakanlığı, İl Spor Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı’nın talip olduğunu söyledi.

Kadıköy'de Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında 2013 yılında durdurulan Haydarpaşa-Gebze banliyö hattında devre dışı bırakılan ve bir daha kullanılmayan altı istasyonla ilgili tartışma devam ediyor. İstasyonların Kadıköy Belediyesi'ne verilmesini isteyen Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, dün gerçekleşen belediye meclisi toplantısında da bu isteğini yineledi.

Odabaşı'dan sonra söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Neptün Algan, Bostancı İstasyonu'na İl Spor Müdürlüğü’nün, Kızıltoprak İstasyonu'na İçişleri Bakanlığı’nın, Göztepe İstasyonu'na külliyeye ait birim yapılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın talip olduğunu söyledi. 

'BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BENİM HABERİM YOK'

İddiaya tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “Belediye Başkanı olarak bu olaydan haberim yok. İçişleri Bakanlığı veya diğerleri devlet kurumu da Kadıköy Belediyesi değil mi? Resmi yolla ilgili bakanlığa sorduk ‘İhaleye çıkarıp kiralayacağız’ dediler.  Şimdi farklı senaryolar konuşuluyor. Kadıköy Belediye Başkanı olarak bu gelişmeyi benimle paylaşmayan ilgili kurumlar AK Partili meclis üyelerini tercih etmişler.  Konuyu tüm Kadıköylülerin ve İstanbulluların dikkatine sunuyorum” diye konuştu.

'İHALE YOLUYLA KİRALANACAK' DENMİŞTİ

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, YHT projesinin ardından kullanılmayan ve atıl durumdaki altı istasyon binasının kültür ve sosyal yaşam merkezine dönüştürülmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bir resmi yazı yazarak talebini iletti. Resmi talebine karşın net bir yanıt alamayan Kadıköy Belediyesi’ne, “İhale yoluyla kiralanacak” dendi.

Kadıköy'deki Kızıltoprak, Feneryolu, Suadiye, Bostancı, Göztepe ve Erenköy İstasyonları, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmişlerdi.