ASKİ Başkanı: Ankara'nın 1 yıl yetecek suyu var

ASKİ Başkanı: Ankara'nın 1 yıl yetecek suyu var
Güncelleme:

Başkentte baraj doluluk oranlarının yüzde 32 olduğunu söyleyen Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, günde 1.4 milyon metreküp su harcandığını belirtti.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, kentteki barajların doluluk oranının yüzde 32 olduğunu söyledi. Öztürk, bunun 505 milyon metreküpe denk geldiğini ve yaklaşık bir yıl yetecek kadar su bulunduğu aktardı. 

AA'ya konuşan Öztürk, Ankara'ya günde yaklaşık 1 milyon 400 bin metreküp su verildiğini belirtti. "Yaklaşık yıl bazlı düşündüğümüzde bir yıl yetecek kadar suyumuzun şu an olduğu görülüyor" diyen Öztürk, yüzde 32'lik doluluk hacminin yüzde 22'sinin aktif kullanılabilir su olduğunu vurguladı.

'HOR KULLANMAMALIYIZ'

Su tasarrufu ve kayıp kaçakla ilgili yoğun çalışmaların olduğunu kaydeden Öztürk, kayıp kaçak oranlarını çok ciddi oranda indirdiklerini anlattı. Küresel ısınmadan kaynaklı dünya genelinde su kıtlığının olduğunu ve bunun Türkiye'ye de yansıdığını belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Suyumuzun her damlası çok kıymetli. Sabah kalktığımız yüzümüzü yıkadığımız andan, arabamızı yıkadığımız, bahçemizi suladığımız ana kadar kullandığımız her damla suya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Suyun bir hikayesi var. Suya gerçekten şefkat göstermek gerekiyor. Ayağımızdaki ayakkabıdan üzerimizdeki cekete kadar üretimin her alanında suyun bir rolü var. Dolayısıyla bizim suya ciddi şefkat göstermemiz ve hor kullanmamamız gerekiyor. Bu amaçla oluşturduğumuz bir kademeli tarife var. Hor kullanmayalım. 'Fazla kullanan fazla ödesin' diye. Tasarruf bilincinin toplumda etkin her alanda, her kurumda özümsenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum."