Başkent için ASKİ'den tasarruf uyarısı

Güncelleme:

Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde içme ve kullanma suyu sağlanan barajlar alarm veriyor. Barajlardaki doluluk oranına ilişkin bilgi veren Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

Barajlardaki su miktarının dijital sensörler aracılığıyla anlık takip edildiğini belirten Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, pandemi sürecini de hatırlatarak, Başkentlilerden suyu tasarruflu kullanmalarını istedi. Öztürk, Başkent suyunda “Legionella Pneumophila” bakterisi olduğu iddialarına da açıklık getirdi.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Başkent Ankara’yı besleyen barajların su durum tablosuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara barajlarının doluluk oranının 12 Kasım 2020 tarihi itibarıyla yüzde 24,10 seviyelerinde olduğunu söyleyen Öztürk, “Barajlarımızda 381 milyon 829 bin metreküp su bulunuyor. Mevsimsel kuraklık ve pandemi sürecinde artan su tüketimini de dikkate alarak Başkentlilerden suyu daha tasarruflu kullanmalarını istiyoruz” dedi.

BARAJLARIN TOPLAM HACMİ 1 MİLYAR 584 MİLYON 555 BİN METREKÜP

Başkent’teki barajların toplam hacminin 1 milyar 584 milyon 555 bin metreküp olduğuna dikkat çeken ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Hacim yüksek olduğu için mevcut rakam düşük gözüküyor ancak geçen yılın aynı ayına göre 6 milyon 906 bin metreküp daha fazla suyumuz var” dedi.

Ankara’ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajlarda doluluk miktarının 12 Kasım 2019 tarihinde 374 milyon 923 bin metreküp olduğunu bu oranın 12 Kasım 2020 tarihinde 381 milyon 829 bin metreküp olarak kayıtlara geçtiğini belirten Öztürk, Türkiye’nin en büyük içme suyu arıtma tesisi olan İvedik’in yanı sıra Pursaklar ve Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden de kente su verildiğini söyledi.

 ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK: “SUYUN HER BİR DAMLASI ÇOK KIYMETLİ”

ASKİ’nin toplam abone sayısının 2 milyon 433 bin 548 olduğunu ve kentte kişi başı günlük tüketilen su miktarının 237 litre ölçüldüğünü belirten Öztürk, pandemi sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, Başkentlilere su kullanımında tasarruf çağrısı yaptı:

“Mevsimsel kuraklık ve pandemi sürecinde artan su tüketimi nedeniyle son aylarda Türkiye genelindeki barajlarda doluluk oranlarında önemli düşüşler gözleniyor. Ankara’da durum şimdilik geçen yıldan daha iyi olabilir ancak geleceği de düşünerek suyu tasarruflu kullanmaya mutlaka özen gösterelim. Bu konuda bilinçli birer vatandaş olarak lütfen arızalı muslukları tamir ettirelim ve hiçbir zaman boşa su akıtmayalım. Suyumuzun her bir damlası çok kıymetli. Bu konuda her zamankinden daha duyarlı ve özenli olalım.”

BAŞKENT SUYU TÜRK VE DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN

Musluklardan akan suyun kalite, temizlik ve sağlık açısından sürekli kontrol edildiğini vurgulayan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, sosyal medyada yer alan Başkent suyunda bakteri olduğu iddialarına da açıklık getirdi:

“Son günlerde bazı art niyetli kişiler sosyal medya hesaplarından Ankara’nın şebeke suyunda “Legionella Pneumophila” bakterisi bulunduğuna dair asılsız ve gerçek dışı paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirdi. Tamamen kurumumuzu karalamak amacıyla yapılan bu yayınlar nedeniyle hiçbir vatandaşımızın musluklarından akan suyu kullanırken kuşkuya düşmesini istemeyiz. Çünkü İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisinde arıtılarak şehir şebekesine verdiğimiz su, Türk ve dünya içme suyu standartlarına uygundur. Bu standartlara göre yapılan su analiz sonuçları ise günlük olarak www.aski.gov.tr web sitesinde yayınlanmaktadır.  Bu nedenle vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz. Musluklardan akan sularımız temiz, sağlıklı ve güvenlidir.”

Seçiniz...

text-ad
Etiketler aski su tasarrufu
Dördüncü kez göğüs küçültme ameliyatı olacağı iddia edilmişti, aylar sonra ortaya çıktı! Dördüncü kez göğüs küçültme ameliyatı olacağı iddia edilmişti, aylar sonra ortaya çıktı! 6'sı CHP'den 2'si İYİ Parti'den istifa eden 9 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı 6'sı CHP'den 2'si İYİ Parti'den istifa eden 9 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı Öldüğü bile iddia edilmişti... 80 ve 90'lı yılların efsane güzeli yıllar sonra geri dönüyor! Öldüğü bile iddia edilmişti... 80 ve 90'lı yılların efsane güzeli yıllar sonra geri dönüyor! Özlem Çerçioğlu'nun CHP'den istifası sonrası ilk işi bu oldu Özlem Çerçioğlu'nun CHP'den istifası sonrası ilk işi bu oldu Hayat Bilgisi'nin Mennan'ı değişimi ve yeni projesiyle herkesi şaşırttı Hayat Bilgisi'nin Mennan'ı değişimi ve yeni projesiyle herkesi şaşırttı Nedim Şener ile iddiaların odağındaki Mücahit Birinci fena kapıştı! Nedim Şener ile iddiaların odağındaki Mücahit Birinci fena kapıştı! İstanbul'da dehşet anları: Kadına defalarca yumruk attı İstanbul'da dehşet anları: Kadına defalarca yumruk attı Özgür Özel'in ''Mücahit Birinci'' iddialarına jet soruşturma Özgür Özel'in ''Mücahit Birinci'' iddialarına jet soruşturma Meteoroloji'den iki bölge için kritik uyarı: Fırtına geliyor! Meteoroloji'den iki bölge için kritik uyarı: Fırtına geliyor! Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı
Özgür Özel AK Parti'ye ''hediye''sini belgelerle açıkladı Özgür Özel AK Parti'ye ''hediye''sini belgelerle açıkladı Eda Taşpınar bu sefer de tangalı yaz tatili pozlarıyla ortalığı karıştırdı Eda Taşpınar bu sefer de tangalı yaz tatili pozlarıyla ortalığı karıştırdı Bakan Tunç, Özel'in ''Mücahit Birinci'' iddiasına bu yanıtı verdi Bakan Tunç, Özel'in ''Mücahit Birinci'' iddiasına bu yanıtı verdi Türkiye'nin bir dev işletmesi daha konkordato ilan etti Türkiye'nin bir dev işletmesi daha konkordato ilan etti Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa etti Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa etti Bir ilimizde kırmızı alarm: ''1 milyon kişi susuz kalabilir'' Bir ilimizde kırmızı alarm: ''1 milyon kişi susuz kalabilir'' Bir zamanların Küçük Ceylan'ı şimdi yeni imajı ve milyonluk teknesiyla olay oldu Bir zamanların Küçük Ceylan'ı şimdi yeni imajı ve milyonluk teknesiyla olay oldu Erdoğan, Özlem Çerçioğlu'nu eleştirenleri topa tuttu: ''Hadi oradan!'' Erdoğan, Özlem Çerçioğlu'nu eleştirenleri topa tuttu: ''Hadi oradan!'' ''Altına vergi'' iddiaları  sonrası altın fiyatları için dikkat çeken tahmin! ''Altına vergi'' iddiaları sonrası altın fiyatları için dikkat çeken tahmin! Özgür Özel'in işaret ettiği Mücahit Birinci'den ilk açıklama Özgür Özel'in işaret ettiği Mücahit Birinci'den ilk açıklama