İstanbullular deniz taksinin tasarımına karar verdi

İstanbullular deniz taksinin tasarımına karar verdi
Güncelleme:

İstanbulluların deniz taksi rengine karar verdiğini duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "150 binden fazla oy kullanılan anketimizde %36 oy oranı ile İBB Deniz Taksi için Boğaz isimli tasarım seçildi" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların deniz taksi rengine karar verdiğini duyurdu. Buna göre, deniz taksinin tasarımı 'boğaz' olacak.

Twitter hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "İstanbullular deniz taksinin rengine karar verdi. 150 binden fazla oy kullanılan anketimizde %36 oy oranı ile İBB Deniz Taksi için Boğaz isimli tasarım seçildi. Bu yaz hizmete girecek deniz taksilerimizin üretimi Haliç Tersanemizde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehir Hatları’nın 170’nci kuruluş yıl dönümünde, Haliç Tersanesi’nde üretilecek olan deniz taksilerin lansmanına katılmış ve burada yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"İstanbul’da deniz ulaşımı, hak ettiği yerde değil. Toplu ulaşımdaki yeri yüzde 3 dolaylarında. Biz, bunu yüzde 10, hatta daha yukarıya çıkarmak istiyoruz. Deniz taksilerimiz ilk etapta 50 adet olacak. Talebe göre sayıyı arttırabiliriz. 2021’in yaz aylarında hizmete almayı planlıyoruz."