Kartal’da Müzik ve Şiir Dolu Gece

Kartal’da Müzik ve Şiir Dolu Gece
Güncelleme:

Kısa adı ÇEKSED olan Kartal Çağdaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği’nin, Kartal Belediyesi desteği ile gerçekleştirdiği şiir ve müzik dinletisi, Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars’ın yanı sıra; Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Belediye Başkanlığı aday adayı Dr. Şenol Karasu ve Kartallı sanatseverler katıldı.

Türkülerin yanı sıra şiir dinletilerinin de yer aldığı etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, ÇEKSED Başkanı Birgün Tekin’e çiçek takdim ederken, Tekin de Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e iletilmek üzere Dr. Dilek Kars’a plaket ve hediye takdiminde bulundu.

Kısa bir konuşma yapan Dr. Dilek Kars Atatürk’ün “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak Kartal’da kültür ve sanat alanında oldukça aktif bir belediye olduklarını belirtti ve Başkan Gökhan Yüksel öncülüğünde bu dinamizmin halkasını daha da genişletmeyi planladıklarını söyledi.

Onlarca farklı sanatçının türkü ve şiirleri ile renk kattığı gece, yaklaşık 3 saat sürdü. Etkinliğe katılan vatandaşların kulaklarının pasını silen, şiirin ve müziğin duygu yüklü ikliminin hâkim olduğu programa vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.