Ramazan Kolisinde Neler Olur? Doğru Ürünleri Nasıl Seçersiniz?

Ramazan Kolisinde Neler Olur? Doğru Ürünleri Nasıl Seçersiniz?
Güncelleme:

Ramazan ayına sayılı günler kala ihtiyaç sahipleri için erzak kolisi hazırlamak ya da hazır alacağınız Ramazan kolilerini satın almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek istiyorsanız, bu yazımızda size Ramazan kolisi ile ilgili tüm detayları anlatacağız.

Ramazan Kolisi Nedir?

Ramazan kolisi, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyenlerin hazırladığı ve içinde çok çeşitli gıdaların yer aldığı bir pakettir. Ramazan kolisinin amacı, Ramazan ayında özellikle ihtiyaç sahiplerinin gerekli besinleri temin etmesini sağlamaktır. Farklı ebat ve çeşitliliklerde hazırlanan Ramazan kolileri, sahurda ve iftarda ihtiyaç duyulabilecek pek çok gıdayı kapsamaktadır. 

Ramazan kolileri ile tek bir aileye katkı sağlanabileceği gibi bir işletme tarafından, birden çok aileye de Ramazan kolisi yardımı yapılabilir. Ayrıca toplu mutfak alışverişi için kendiniz için de Ramazan kolisi satın alabilirsiniz. Böylelikle tüm temel besinlere tek seferde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Ramazan Kolisinde Ne Olmalıdır?

Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için satın almayı planladığınız erzak kolisinde olması gereken temel gıda ürünlerinin listesi aşağıdaki şekildedir:

1. Kuru Bakliyat

Uzun süre muhafaza edilebilecek gıdaların başında gelen kuru bakliyat, her Ramazan kolisinde mutlaka bulunması gereken gıdalardandır. Mercimek, pirinç, bulgur, fasulye, nohut vb. ürünlerden oluşan bu ürünler, oldukça doyurucudur ve besin değerleri de oldukça yüksektir. 

2. Makarna

Oldukça fazla tüketilen ve tıpkı kuru bakliyat gibi muhafazası oldukça kolay olan makarnalar da, Ramazan kolilerinin vazgeçilmezlerindendir.

3. Hazır Çorbalar

Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz ve yapımı oldukça kolay olan hazır çorbalar, hem iftarda hem de sahurda başlangıç için rahatlıkla tüketilebilecek gıdalar arasındadır. Özellikle pratik şekilde hazırlanmalarından dolayı Ramazan kolilerinde sıklıkla tercih edilir.

4. Çay ve Şeker

Ramazan kolilerinde öncelikli gıda ürünleri arasında bulunan şeker ve çay, özellikle sahurda ve iftardan sonra oldukça yoğun tüketilir. Hem sahurda hem de iftarda sıklıkla tercih edilmesinden dolayı Ramazan kolilerinin öncelikli gıdaları arasında yer alır.

5. Ayçiçek Yağı

Sahurda ya da iftarda ne yemek yapıyor olunursa olunsun, ayçiçek yağı her yemekte kullanılan temel ürünler arasında yer alır. Bu yüzden Ramazan kolinizde mutlaka ayçiçek yağı da bulunması gerekir.

6. Kahvaltılık Gıdalar

Zeytin, peynir, reçel, bal, helva, fındık ezmesi vb. ürünlerden oluşan kahvaltılık gıdalar, özellikle sahurda sıklıkla tüketilen ürünler arasındadır. Bu yüzden Ramazan kolilerini çeşitlendirmek isteyenlerin kahvaltılık gıdaları da kolilerine eklemeleri önerilir.

8. Salça ve Tuz

Tıpkı ayçiçek yağı gibi salça ve tuz da bir yemeğin ana bileşenlerindendir. Bu yüzden mutlaka hazırlayacağınız ya da satın alacağınız Ramazan kolisinde bulunması gerekir.

9. Konserveler

Hem gıda çeşitlilikleri hem de pratiklikleri sebebiyle Ramazan mutfaklarının vazgeçilmesi olan konserveler, hazırlayacakları Ramazan kolilerinde çeşitlilik yapmak isteyenlerin vazgeçilmezlerindendir.

10. Hurma

Ramazan’ın simgelerinden olan hurma da Ramazan kolilerinde en sık rastlanan gıdalardandır. Bu yüzden temel gıdaların yanında koliye ilave edilmesi önerilir.

Ramazan Kolisi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ramazan kolilerinin ebatları ve çeşitlilikleri farklı olsa da, erzak kolinizi satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken faktörler hemen hemen aynıdır. 

1. Koli İçeriği

Ramazan kolinizin, insanların temel gereksinimlerini karşılayacak gıdalar içerdiğinden emin olun. Koli içeriğine uzun süre muhafaza edilebilecek kuru gıdaların yanında salça, makarna, un, tuz, şeker ve yağ gibi temel gıdaları da dahil edin.

2. Miktar

Ramazan kolisindeki gıdaların planladığınız kişi sayısı için yeterli olduğundan emin olmak için paket içeriklerini tek tek değerlendirin. Eğer satın almak istediğiniz Ramazan kolisi yeterli değilse, aynı koliden 3-4 tane alabilir ya da daha fazla içeriğe sahip bir koli seçebilirsiniz.

3. Ürün Kalitesi

Satın alacağınız Ramazan kolisinin kaliteli markaların gıdalarından oluştuğundan emin olmak için koli içeriğini tek tek gözden geçirin ve ürünlerin son kullanma tarihlerini inceleyin. Eğer Ramazan kolinizi internet üzerinden satın alacaksanız ve son kullanma tarihlerinin kontrolünü sağlamanız mümkün değilse, güvenilir bir satıcı ile çalıştığınızdan emin olun.

4. Kargo Seçenekleri

Ramazan kolinizi satın alacağınız sağlayıcı tarafından sunulan teslimat seçeneklerini göz önünde bulundurun. Aynı gün veya ertesi gün teslimat sunup sunmadıklarını ya da istediğiniz adrese teslim yapıp yapmadıklarını kontrol edin.

5. Fiyat

Bütçenize en uygun olan Ramazan kolisini bulmak için farklı sağlayıcılardaki fiyatları karşılaştırın. Bu noktada en ucuz seçeneğin her zaman en iyi değeri sunmadığını unutmayın.

6. Müşteri Hizmetleri

Eğer çevrimiçi bir satın alma yapacaksanız, Ramazan kolinizi satın almadan önce iyi bir müşteri hizmeti olan bir sağlayıcı seçin. Bu sayede koliniz ile ilgili olabilecek tüm sorulara veya oluşabilecek tüm aksiliklere yanıt alabilirsiniz.

7. Ön Sipariş Seçeneği

Ramazan kolinizi satın alacağınız sağlayıcının ön sipariş seçeneği sunup sunmadığını kontrol edin, bu sayede Ramazan ayında hızla tükenen Ramazan kolilerini önceden rezerve edebilirsiniz.

8. İade Politikası ve Ödeme Seçenekleri

Herhangi bir aksilik durumunda Ramazan kolinizi iade etmeniz gerekebilir, bu yüzden kolinizi satın alacağınız sağlayıcının iade politikasını kontrol etmeniz gerekir.

Ayrıca çevrimiçi ödeme veya teslimatta nakit ödeme gibi sağlayıcı tarafından sunulan ödeme seçeneklerini göz önünde bulundurmanız önerilir.

Yukarıdaki tüm faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi karşılayan yüksek kaliteli bir Ramazan kolisi aldığınızdan emin olabilirsiniz.

Etiketler ramazan kolisi