Ankara'da kritik atama

Ankara'da kritik atama

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na Muhammed Dervişoğlu atandı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na Muhammed Dervişoğlu’nun atanması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda; "Açık bulunan 1. derece kadrolu ve +7600 ek göstergeli Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına, Muhammed Dervişoğlu’nun atanması, 657 sayılı kanunun 93’üncü maddesi ile 2451 sayılı kanunun 2’nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.’’ denildi.

Bir önceki müsteşar Doç. Dr. Ulvi Saran, görevinden ayrılma talebini ilettiğini geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından duyurmuştu.

Ulvi Saran gerekçesini belirtmediği, görevi bırakma talebine ilişkin şu ifadeleri yazdı: "İki yıldır sürdürmekte olduğum Kamu Düzeni/Güvenliği Müsteşarlığı görevinden ayrılma talebinde bulundum. Görevde bulunduğum süre içinde KDGM'deki mesai arkadaşlarımızla çözüm süreci ve demokratikleşme alanında yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. KDGM'nin çözüm süreci ve demokratikleşme alanlarındaki koordinasyon ve strateji görevi İçişleri Bakanlığı bünyesinde de devam edecek."

Başbakanlık'a bağlı olarak çalışan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, bir süre önce İçişleri Bakanlığı'na bağlanmıştı. Muammer Güler ve Murat Özçelik'ten sonra göreve gelen Ulvi Saran, 02 Ağustos 2012'den beri bu görevdeydi.