Başbakan'a ABD'de protesto şoku

Başbakan'a ABD'de protesto şoku

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katılacağı bir toplantı öncesi Türk vatandaşlarının protestosuna uğradı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York’ta hükümete yakın Türk dernekleriyle bir araya geleceği toplantı öncesinde protestoya uğradı.

Dün akşam gerçekleşen protesto nedeniyle Davutoğlu, otele kargo kapısından girmek zorunda kaldı.
Dün akşam (4 Mart 2015) Waldorf Astoria Oteli’nde hükümete yakın bazı dernek temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu ve heyeti, bazı Türkiye vatandaşlarının protestosuna maruz kaldı.

Davutoğlu, binaya arka taraftaki kargo kapısından girmek zorunda kalırken, otele daha sonra gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da göstericilerin protestosuna maruz kaldı.

Odatv’nin ulaştığı görüntülere göre protestocular “Hepiniz yüce divanda yargılanacaksınız”, “Vatanı sattınız”, “Yıkılacaksınız”, “Vatanın, milletin onurunu satıyorsunuz” diye bağırıyor.
Odatv o protestonun görüntülerine ulaştı.

BİR PROTESTO DA BUGÜN

Öte yandan Davutoğlu’na bir protestonun da bugün yapılacağı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CFR’da yapacağı konuşma öncesi ABD’deki yurtseverler tarafından CFR’ın önünde protesto edileceği öğrenildi.

TGB ve Vatan Partisinin de desteklediği protestoda yurtseverler Davutoğlu’nu “Şah Fırat operasyonu, Suriye’deki kirli savaş, PKK’ya verilen ödünler” nedeniyle protesto edecek.

Edinilen bilgiye göreVatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyetin Suriye ziyaretine de atıf yapılacak olan protestoda yurtseverler “Milletin Başbakanı Suriye’de, kukla Başbakan CFR’da”, “Yüce Divan’da Yargılanacaksınız”, “Suriye’den Kanlı ellerinizi çekin” yazılı döviz ve afişler taşıyacaklar.

Yurtseverler bugün (5 Mart Perşembe), New York saatiyle 5′te protestoya başlayacak.
Öte yandan Vatan Partisi ABD temsilciliği de protesto gösterisinde okunmak üzere bir basın bildirisi hazırladı.

Hazırlanan basın açıklaması şöyle:

“Türkiye’yi 13 yıldır yönetenlerin kardeşi kardeşe düşüren politikalarına artık dur deme zamanı gelmiştir. Suriye’de, Irak’ta terör örgütlerini besleyerek, destekleyerek, kan akıtan bu emperyal çetenin miadı dolmuştur. Bugün burada AKP hükümetinin kukla başbakanı Davutoğlu’nu protesto ederken aynı zamanda da suç üstü yapmış bulunuyoruz. Dünya’yı kana bulayan, emperyal para babaları CFR’a biat eden kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olmaz. Ancak onu yönetenlerin kuklası olur. Bugün CFR’ın önünden tüm Dünya’ya haykırıyoruz. Kanlı ellerinizi Suriye’nin mazlum milletinin üzerinden çekin. Türkiye ve komşu coğrafyaları karıştırmaktan vazgeçin! Yaptıklarınızı görüyor, biliyor ve lanetliyoruz! Türk milleti, komşu Suriye ve Irak halklarıyla birleşecek ve size en güzel cevabı verecektir! Artık Türkiye’nin milli bir seçeneği vardır. Tüm yurtseverleri emperyalizme karşı