Bu da AK Parti'nin Twitter'ı: AKPitter !

Bu da AK Parti'nin Twitter'ı: AKPitter !

Türkiye, Twitter yasağını tartışırken, alternatif bir sosyal paylaşım sitesi yayına başladı.

Adana’da Tahsin Çetinkaya  adlı bir genç, Twitter’a alternatif bir sosyal paylaşım sitesi geliştirdi. “AKPitter” adındaki site, sosyal medyada “AK Parti’nin kendi Twitter’ı” olarak nitelendiriliyor.

Çetinkaya, AK Parti ile organik bağlarının olmadığını ifade etse de, sitenin açılış sayfasındaki parti logosu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafları pek de öyle söylemiyor. Sitenin kurucusu Çetinkaya, Ak Parti ile arasındaki ilişkiyi şu sözlerle özetliyor “AK Parti ile bir bağımız yok. Ancak parti ile büyük bir gönül bağımız var. Başbakan bugün, ‘Siteyi kapat’ dese, gözümü bile kırpmadan kapatırım.”

Çetinkaya, siteyi yaklaşık bir ay önce hayata geçirmiş. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen sitenin üye sayısı 470 binlere ulaşmış. Ara yüzünün Twitter’la neredeyse aynı olduğu sitede, ek bazı özellikler de var. Twitter’daki 140 karakter kuralını 200’e çıkaran AKPitter, “Bizim söyleyecek daha çok sözümüz var” sloganıyla özetliyor bu durumu.

AKPitter’da ayrıca, sesli paylaşım, AK Parti ve özellikle Başbakan Erdoğan’la ilgili haberlerin döndüğü manşet tablosu, online radyo, MP3 indirme, yol tarifi alma gibi ek özellikler de yer alıyor.