Derikte 7 milyon liralık dolandırıcılık iddiası

Derikte 7 milyon liralık dolandırıcılık iddiası

Mardin'in Derik ilçesinde kendilerini kargo görevlisi olarak tanıtan 2 kişinin, bir traktör firmasından gönderildiğini belirtikleri hediyelik saati çiftçilik yapan Karaşin'e verip, karşılığında "kargo evrağı" diyerek 7 milyon liralık senet imzalattıkları

MARDİN (AA) - CEBRAİL PARILTI - Derik'te kendilerini kargo görevlisi olarak tanıtan 2 kişinin, bir traktör firmasından gönderildiğini söyledikleri hediyelik saati çiftçilik yapan Mehmet Diyaddin Karaşin'e vererek, karşılığında 7 milyon liralık senet imzalattıkları ileri sürüldü.

İddiaya göre, haziran ayında kargo görevlisi olduklarını belirten 2 kişi, çiftçi Karaşin'e Ankara'daki bir traktör firmasından hediye geldiğini söyleyerek koli teslim etti.

Karaşin, kolide traktör firmasına ait bir saat olduğunu görünce teslim alma karşılığında bir belge imzaladı. Belgeyi alan 2 kişi evden ayrıldı.

Olaydan yaklaşık 2 ay sonra Kızıltepe İcra Dairesi, Karaşin'e 7 milyon liralık icra yazısı gönderdi. Karaşin bunun üzerine dolandırıldığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Karaşin, yaptığı açıklamada, haziran ayında teslim aldığı koli karşılığında bir evrak imzaladığını belirterek, yeni traktör aldıkları için firmanın hediye göndermiş olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Gözünden rahatsız olduğu için imzaladığı belgeyi okuyamadığını kaydeden Karaşin, şöyle dedi:

"İmzaladığım teslim tutanağı değil, meğer bir senetmiş. Dolandırıcılar bu senedi Kızıltepe'de tefecilik yapan şahıslara vermiş. Tefeciler tarafından icraya verildiğimi anladım. Çok mağdurum. Adıma olan tüm ailemin mal varlığına icra geldi. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum." 

Karaşin'in kardeşi Abdulbasit Karaşin de ağabeyini dolandıranların bir an önce yakalanmasını isteyerek, "Ağabeyimin göz hastalığından ve saflığından faydalanarak tuzak kurmuşlar. Dolandırıcılar bizi mağdur ve perişan etti" diye konuştu.