''Gaziantep’te 40 IŞİD militanı MIT’e verildi''

''Gaziantep’te 40 IŞİD militanı MIT’e verildi''

Mu­sul Kon­so­los­lu­ğu gö­rev­li­le­ri­nin, Ga­zi­an­te­p’­te bu­lu­nan IŞİD mi­li­tan­la­rı ile ta­kas edil­di­ği id­di­ası or­ta­ya atıl­dı.

Ya­zar­la­rı ara­sın­da es­ki AK­P’­li Den­gir Mir Meh­met Fı­ra­t’­ın da bu­lun­du­ğu ha­ber si­te­si Gri­hat’­a ko­nu­şan üst dü­zey bir em­ni­yet yet­ki­li­si, Ga­zi­an­te­p’­te bu­lu­nan din­ci mi­li­tan­la­rın, IŞİD ile ta­kas ya­pıl­ma­sı için Mİ­T’­e tes­lim edil­di­ği­ni öne sür­dü. Bu­nun üze­ri­ne Ga­zi­an­tep Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Ya­ban­cı­lar Şu­be­si­’n­de bu­lu­nan ve sa­vaş­ma­ya gi­der­ken ya­ka­la­nan 40 ka­dar IŞİD mi­li­ta­nı, MİT gö­rev­li­le­ri­ne tes­lim edil­di. Ay­nı yet­ki­li, bu­nun dı­şın­da bir çok IŞİD mi­li­ta­nı­nın da ta­kas için MİT ta­ra­fın­dan tes­lim alın­dı­ğı­nı ile­ri sür­dü.

Onlar var mı?

MİT’e tes­lim edi­len­ler ara­sın­da Niğ­de­’de bi­ri po­lis, bi­ri ast­su­bay üç va­tan­da­şın öl­dü­rül­dü­ğü sal­dı­rı­yı ger­çek­leş­ti­ren IŞİD üyesi İs­viç­re va­tan­da­şı Arnavut asıllı Çen­drim Ra­ma­da­ni , Al­man va­tan­da­şı Ben­ja­min Xu ile Ma­ke­don­ya­lı Mu­ham­med Za­ki­ri­’nin olup ol­ma­dı­ğı me­rak edi­li­yor.