13 ilde dev operasyon: 251 gözaltı

13 ilde dev operasyon: 251 gözaltı

Türkiye genelinde 13 ilde düzenlenen terör operasonyununda 251 gözaltı var. İstanbul'da çıkan çatışmada canlı bomba olduğu öne sürülen bir kadının öldürüldüğü bildirildi.

Sabaha karşı saatlerinden itibaren, Türkiye genelinde 13 ilde çok kapsamlı bir 'terör operasyonu' başlatıldı. IŞİD, PKK ve DHKP/C örgütlerini hedef aldığı belirtilen operasyonlar İstanbul'da yoğunlaşırken, ülke genelinde yüzlerce noktaya baskın düzenlendi. Bağcılar'da bir evde çıkan çatışmada bir kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Türkiye bu sabaha da çok kapsamlı bir operasyonla uyandı. Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte yapılan operasyonlarda yüzlerce eve baskın düzenlendi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon düzenlendiğini, terör eylemleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 251 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de olduğu öğrenildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.
 

İŞTE KARE KARE OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ


ÇATIŞMADA 1 KADIN MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
 
İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik  operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi olduğu iddia edilen bir kadın öldürüldü. 
 
Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında,  Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde  konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş  açıldı.