Kara kış fena bastırdı

Kara kış fena bastırdı

Rize-Erzurum karayolunun Ovit Dağı mevkisinde kar etkili oluyor.

Rize-Erzurum karayolunun Ovit Dağı mevkisi, kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle 17.00 ile 07.00 saatleri arasında ulaşıma kapandı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı etkili oluyor. Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinin, kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle 17.00 ile 07.00 saatleri arasında ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"925-02 KK numaralı İkizdere-İspir Karayolunun 22-44 kilometreleri arası Ovit Dağı mevki 10 Kasım 2011 tarihinden itibaren kar, tipi ve çığ tehlikesi nedeniyle can ve mal güvenliği açısından 17.00-07.00 saatleri arasında trafiğe kapatılmıştır. Gündüzleri ise 07.00-17.00 saatleri arasında kontrollü olarak trafik sağlanacaktır. Yolun açık olduğu saatlerde kış teçhizatı bulunan araçlara geçiş izni verilecektir. Yol kullanıcılarının trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir."

Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı’nda, kar kalınlığının yer yer 20-30 santimetreye ulaştığı, karayolları ekiplerinin 5 iş makinesi ve 8 personel ile gün boyunca çalıştığı belirtilirken, bölgeden günlük 120 ile 150 aracın geçiş yaptığı öğrenildi.

BOLU DAĞI
İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.
Sabah saatlerinde bölgede başlayan kar yağışı özellikle D-100 karayolunun Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor.

Kar yağışı sonrası Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hazır şekilde bekletilirken, trafik ekipleri de sürücülerden zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

SİVAS
Sivas’ta kar yağışı ve yoğun sis ulaşımda aksamalara yol açtı.
Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan önemli geçitlerden biri olan Suşehri-Zara arasındaki Geminbeli Geçidi’nde, gece saatlerinde kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

2010 rakımlı Geminbeli Geçidi’nde, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Geminbeli Geçidi’nin zirvesinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, düşük hızda araç kullanarak bölgeden geçiş yaptı.

Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkisinde de gece saatlerinde kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman güçlükle sağlandı.