Marmara'da deprem riski var mı?

Marmara'da deprem riski var mı?

Marmara'da olağan dışı bir sismik hareketin olmadığı belirtiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Kalafat, Marmara Bölgesi"nde son günlerde olağan dışı bir sismik hareket yaşanmadığını söyledi.

Doğan Kalafat, deprem haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale'de katıldığı toplantıda, depreme hazırlıklı olmanın önemine değindi.

Kalafat, TRT Haber'e yaptığı açıklamada da, olası bir depremde Marmara Bölgesi"ndeki bütün illerin risk taşıdığını belirtti.

Kalafat; ''Şu anda Marmara olağan bir şekilde deprem aktivitesi açısından herhangi bir şeyi yok olağan dışı bir olay gözlem yok. Biliyorsunuz bir Marmara deniz tabanına da 5 tane alet koyduk. Aynı zamanda deprem mühendisliği ana bilim dalımız tarafından yürütülen erken uyarı ve hızlı müdahale sistemi de şuanda çalışır durumda. Marmara'da bütün iller hemen hemen aynı risk içerisinde; çünkü Kuzey'de kırılabilir Güney'de kırılabilir'' dedi.

X

text-ad
Aile Sağlığı Merkezi'nde doktoru hastanelik eden saldırgan serbest bırakıldı! Aile Sağlığı Merkezi'nde doktoru hastanelik eden saldırgan serbest bırakıldı! Banka hareketlerinize dikkat edin: ''İşlemi ben yapmadım'' diyen de yanacak! Banka hareketlerinize dikkat edin: ''İşlemi ben yapmadım'' diyen de yanacak! İnternetten satın aldığı mikrofonun içinden çıkanı görünce ne yapacağını şaşırdı! İnternetten satın aldığı mikrofonun içinden çıkanı görünce ne yapacağını şaşırdı! Survivor adasındaki yasak aşk iddiası sonrası sürpriz boşanma! Survivor adasındaki yasak aşk iddiası sonrası sürpriz boşanma! Hafta sonunun ve Kurban Bayramı'nın hava durumu belli oldu Hafta sonunun ve Kurban Bayramı'nın hava durumu belli oldu Türkiye'nin sessiz katilleri için Japonya'dan çok özel bir ekip geldi! Türkiye'nin sessiz katilleri için Japonya'dan çok özel bir ekip geldi! Ekranların sevilen dizisinde 2 ayrılık birden yaşanacak! Ekranların sevilen dizisinde 2 ayrılık birden yaşanacak! Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında skandal iddialar! Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında skandal iddialar! Galatasaray kendi sahasında çifte kupayla şov yaptı! Galatasaray kendi sahasında çifte kupayla şov yaptı! Osimhen transferi için Galatasaraylıları yıkacak haber geldi Osimhen transferi için Galatasaraylıları yıkacak haber geldi
Türkiye'nin uyuşturucu adacıklarına operasyon! Polis bile gözlerine inanamadı! Türkiye'nin uyuşturucu adacıklarına operasyon! Polis bile gözlerine inanamadı! Narin cinayetinde aylar sonra ortaya çıkan bir yeni korkunç iddia daha! Narin cinayetinde aylar sonra ortaya çıkan bir yeni korkunç iddia daha! Melike Şahin 10 yaş büyük eşi için böyle aşka geldi! Melike Şahin 10 yaş büyük eşi için böyle aşka geldi! CHP'li belediyelere yeni operasyonlar sonrasında İstanbul'da metro istasyonları kapatıldı CHP'li belediyelere yeni operasyonlar sonrasında İstanbul'da metro istasyonları kapatıldı İktidara çok ağır suçlama: 'Kur’an meallerine denetim hakkıyla yeni bir iktidar dini inşa ediliyor' İktidara çok ağır suçlama: 'Kur’an meallerine denetim hakkıyla yeni bir iktidar dini inşa ediliyor' AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının formülünü buldu! AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'üncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasının formülünü buldu! İlkokuldaki akran zorbalığında kahreden haber: 10 yaşındaki çocuk entübe edildi İlkokuldaki akran zorbalığında kahreden haber: 10 yaşındaki çocuk entübe edildi Sedef'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atmıştı... İtirafı kan dondurdu! Sedef'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atmıştı... İtirafı kan dondurdu! CHP'li belediyelere yeni operasyon: CHP'li 5 belediye başkanı gözaltında CHP'li belediyelere yeni operasyon: CHP'li 5 belediye başkanı gözaltında Galatasaray'ın son çileği Rafa Silva mı ? Okan Buruk'tan ilk açıklama geldi! Galatasaray'ın son çileği Rafa Silva mı ? Okan Buruk'tan ilk açıklama geldi!