Muhtarlar Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Bilgilendirildi

Muhtarlar Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Bilgilendirildi

Bitlis'in Ahlat İlçe Malmüdürlüğü tarafından mahalle ve köy muhtarlarına, hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında bilgilendirme toplantısı...

Bitlis'in Ahlat İlçe Malmüdürlüğü tarafından mahalle ve köy muhtarlarına, hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda muhtarları 6292 sayılı kanun hakkında bilgilendiren Ahlat Malmüdürü Umut Vural, "Hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvurular alınmaya devam edilmekte olup son başvuru tarihi 27 Nisan 2015 Pazartesi günü sona erecektir" dedi.

6292 sayılı Kanun'un 26 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, kanunun 12. maddesinde de hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin düzenlemelere yer verildiğini hatırlatan Ahlat Malmüdürü Vural, "Hazineye ait tarım arazilerinin doğrudan satın alınmasında taşınmazların kiracıları, kullanıcıları ve paydaşları, kiracılarının ve kullanıcılarının 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla en az 3 yıldan beri taşınmazı kiralamış, kullanıyor olmaları ya da bu taşınmazların kullanım ve süre şartlarına tabi olunmaksızın paydaşı olunması şartıyla hak sahibi olabiliyor. Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden belirlenmekte, peşin ödemelerde satış bedeline ayrıca yüzde 20 oranında indirim uygulanıyor. Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri satış bedelinden mahsup edilmekte. Belediye ve mücavir alan (30 Mart 2014 itibariyle) sınırları dışında olup, kanundaki diğer kısıtlamalar dışında kalan hazineye ait tarım arazilerinin doğrudan hak sahiplerine satışı için malmüdürlüğüne başvurulması gerekiyor. Ahlat'ta kayıtlara göre 2369 adet tarım arazisi görünüyor. Şu an itibarıyla 850 başvuru gözüküyor" dedi.

Kaynak: İHA