Oğlu İçin Gittiği Tekvando Kursunda Karakuşaklı Hakem Oldu

Oğlu İçin Gittiği Tekvando Kursunda Karakuşaklı Hakem Oldu

BATMAN'da, 2 çocuk annesi ev hanımı Gizem Olga Kılıç, oğlunu götürdüğü tekvando kursuna yazılarak, 3 yıl içerisinde kara kuşak aldı, hakemliğe yükseldi. Bölgedeki tek kadın tekvando hakemi olan Kılıç, tekvandonun kendisi için bir yaşam...

BATMAN'da, 2 çocuk annesi ev hanımı Gizem Olga Kılıç, oğlunu götürdüğü tekvando kursuna yazılarak, 3 yıl içerisinde kara kuşak aldı, hakemliğe yükseldi. Bölgedeki tek kadın tekvando hakemi olan Kılıç, tekvandonun kendisi için bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

Almanya'da doğan Çankırılı Gizem Olga Kılıç, 10 yaşında ailesiyle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra Ankara'da yaşamaya başladı. Burada okulu bitirdikten sonra evlendiği doktor eşiyle birlikte 7 yıldır Batman'a yaşayan Kılıç, 3 yıl önce oğlunu tekvando kursuna yazdırdı. Her gün oğluyla kursa giden Kılıç, bu spora da heveslendi. Sonunda kendisi de kursa yazılan Kılıç, 3 yıl içinde siyah kuşak almayı başardı. Oğlu kursu bırakmasına rağmen kendisi çalışmaya devam eden Kılıç, bölgede bir ilki gerçekleştirerek bölgenin ilk kadın tekvando hakemi oldu.

'YAŞAM TARZI OLDU'

7 yıl önce Batman'a yerleştiklerini hatırlatan Gizem Olga Kılıç tekvando macerasını şöyle anlattı:

"Eşim özel bir hastanede doktorluk yapıyor. Oğlum tekvandoya gitmek istedi. Ben de oğlumu götürüp getirirken heveslendim. Kaydımı yaptırdım. Çocuğum üç ay sonra bıraktı. Ben devam ettim. 3 yıl içerisinde profesyonel bir sporcu oldum. Siyah kuşak aldım. 1'inci dan sahibi oldum. Tekvando benim için bir yaşam tarzı oldu. Özellikle eşim ve yakın çevrem sakatlanırım diye karşı çıksa da, ben devam ettim. Başardığımı çevreme ispatladım. Savunma amacıyla gittiğim kursta hakemliğe kadar yükseldim. Yaşadığımız dönemde kadın olarak da savunma sporlarına olan ihtiyacı hissettim. Tekvando insanın hayata bakışını, yaşama sevincini olumlu yönde değiştirmekle birlikte, kişinin kontrol mekanizmasını da geliştiriyor. Şuana kadar 6 maç yönettim. Birçok organizasyonda da ayrıca hakemlik görevlerinde bulundum."

FOTOĞRAFLI