Projektörle Tavşan Avına 5 Bin 864 Lira Ceza

Projektörle Tavşan Avına 5 Bin 864 Lira Ceza

ERZİNCAN'da gece projektörlerle tavşan avı yapan üç kişiye 5 bin 864 lira para cezası kesildi. Kaçak avcıların tüfek ve üzerine projektör monte ettikleri traktöre el konuldu.Bir ihbar üzerine harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube...

ERZİNCAN'da gece projektörlerle tavşan avı yapan üç kişiye 5 bin 864 lira para cezası kesildi. Kaçak avcıların tüfek ve üzerine projektör monte ettikleri traktöre el konuldu.

Bir ihbar üzerine harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 5 Aralık günü saat 20.30'da Erzincan'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Uluköy ile Erdene köyler arasında kaçak tavşan avı yapan üç kişiyi tespit etti. Traktörü durduran ekipler kaçak avcıların projektörü traktörün aküsüne bağlayarak 6 tavşanı vurduklarını belirledi. Trabzon'un Akçaabat ilçesinden av için Erzincan'a gelen A.Ç. ile M.Y. ile traktör sahibi D.A.'ya görevliler 2 bin 864 TL idari, 3 bin TL’de tazminat olmak üzere toplam 5 bin 864 TL para cezası kesti. Ayrıca kaçak avda kullanılan 2 tüfekle D.A’ya ait üzerinde projektörler bulunan traktöre el konuldu.

Öte yandan Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parkalar Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde projektör ile av yapan 135 avcıya 231 bin 85 TL para cezası kesildiği, avda kullanılan 4 araba ile 26 av tüfeğine el konulduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLI