SAHTE REYTİNG OPERASYONU: 10 GÖZALTI

SAHTE REYTİNG OPERASYONU: 10 GÖZALTI

AGB ve çok sayıda şirkete 25 adreste operasyon düzenleniyor.

25 noktaya yapılan baskında birçok gözaltı var. Bu isimlerin birkaç saat içinde açıklanması bekleniyor.

video.20100926090655.jpg


İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarına operasyon yapıldı.

3 kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi. Polisin operasyon kapsamında Ay Yapım, Tims Yapım ve Med Yapım isimli şirketlerde arama yaptığı belirtildi.

Reyting ölçüm şirketlerinden AGB'de de arama yapıldığı ve şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bazı internet sitelerinin ve ünlü site yöneticilerine ait adreslerin de arama yapılan adresler arasında olduğu belirtildi. 

Petek Dinçöz'ün eski eşi, ünlü magazinci Can Tanrıyar'ın gözaltına alınmaycağı ve ifade vereceği gelen son bilgiler arasında.

İlker İnanoğlu ve Can Tanrıyar’ın evinde de arama yapıldığı bildirildi.

KARA KUTU CAN TANRIYAR MI ?

Can Tanrıyar'ın magazin sitesi Uçankuş, yayımladığı iddialar ile olaya son noktayı koydu. Sitede yayınlanan yazıda karakutunun Can Tanrıyar'ın olduğunu iddia ediliyor.

İşte yayınlanan o yazı :

"Uçankuş 3 yıldır "bunu" yazıyordu!.. AGB'de büyük yolsuzluk olduğunu iddia ediyordu!.. Ve beklenen gün geldi!.. Savcılık olaya el koydu!... Organize, konuyla ilgili tüm şahısları incelemeye aldı!... Konuyla ilgili sayısız yazısı olan Can Tanrıyar, "evimde ve ofisimde olan tüm dökümanları polise teslim ediyorum!.. 3 yıl önce TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'le birlikte ortaya döktüğümüz iddialar, artık resmen oryaya çıkmıştır!... Bundan sonra birilerinin başı çok fena ağrıyacak!... Ortada 3 milyar dolarlık bir reklam pastası var!.. Elimdeki tüm bilgi ve belgeri polisle paylaşıyorum"

TRT OLAYLI ŞEKİLDE AYRILMIŞTI !

TRT, TİAK’ın da içinde bulunduğu rating ölçümleme sisteminden Ocak 2010 tarihinde ayrılmıştı. TRT’nin kararı ile ilgili ilk açıklamayı, Hukuk Müşaviri Avukat Veysel Gümüş, "Günün Konusu" programında yapmış ve AGB sistemine ciddi eleştirilerde bulunmuştu.

EROL KÖSE'DEN ŞOK İDDİA: ACUN DA BASILDI

Erol Köse, Twitter'da takipçilerine şu satırları paylaştı:

2 gün önce yazdığımız reyting medya şikesi, uyarımız üzerine eş zamanlı 25 yerde yapılan Organize Şube araştırılmasıyla ortaya çıkarılıyor. Acun Medya da basılan yerler arasında. Bilgisayarlara el konuldu. Gözaltılar başladı... Ben yazdığımda bana gülenler şimdi altlarına işiyor. Ne diyosak o.. Benden başka kimse cesaret edemedi, biz yazdık yargı ciddiye aldı. Ne diyosak o.... AGB Ay Yapım Med Yapım Acun Medya basıldı. Ne diyosak o... Ne diyosak o.. Bazı şirketler sadece bilgi almak amaçlı denetleniyor. Bazıları zanlı. Bana yapılan saldırı operasyonun öne alınmasına yol açtı. Nalıncı katırları ürkmüştü.. Ama game over... Ben Acun’nun ve bazı dizilerin reyting şikesini açıkladım hepsi panik oldu saldırılar başladı. Ama yemezler devleti kimse kandıramaz. Milyarlarca dolar reklam pastalarının manüplasyonuna devlet el koydu. Buraya kadar acun... Acun medya gözaltılar aramalar devam ediyor. Acun’un telefonundan sunduğu Erol Köse sms’in sahte olduğu yapılan baskında anlaşıldı... Tonla sahte sms site üyeliği yakalandı. Acun’un bilgisayarında Özge Ulusoy ve Hadise ile uygunsuz videoları yakalandığı gelen duymlar arasında.. Gözaltılar sürüyor. Uçankuş Can Tanrıyar ve TRT Gn. Müd. İbrahim Şahin tam 3 yıldır bağırdılar yeter diye ve en son ben Acun’u açıkladım ve savcı yazdıklarımı ciddiye alıp medya şike operasyonunu başlattı.. Can Tanrıyar şu an Emniyet’e faydalı tüm dökümanları veriyor yardım ediyor ki süreç hızlansın yine doğru insanlar haklı çıktı. Kötüler kaybeder... Acun’un sırları teker teker döküldü. Arka sokakları kimse seyretmez ama 1.olur yazmıştım?

Ayrıntılar birazdan Haber3.com'da olacak... Bizden ayrılmayın !