Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası Şarköy’de Toplantı Düzenledi

Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası Şarköy’de Toplantı Düzenledi

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Şarköy’de düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Trakya ABİGEM uzmanları, oda üyelerine ve katılımcılara bilgi verdi.

- Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Şarköy’de düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Trakya ABİGEM uzmanları, oda üyelerine ve katılımcılara bilgi verdi.

Şarköy Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya; Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Genel Sekreter İrfan Ekici, AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurd, MHP İlçe Başkanı Naci Bayraktar, Oda yönetim kurulu üyeleri, odaya kayıtlı üyeler ve misafirler katıldı.

Bilgilendirme toplantısını Genel Sekreter İrfan Ekinci sundu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Şarköy bölgesine yaptıkları ziyaretlerde, odaya kayıtlı üyelerle yeteri kadar ilgilenilmediğini tespit ettiklerini belirterek “Bölgemize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, meclisimizden, yönetim kurulumuza yetki aldık. Şarköy’de, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir temsilcilik ofisinin açılması için. Bununla ilgili olarak da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yazılı olarak talebimizi yaptık. Kısa bir süre sonra gelecek kararla ofisimizi açacağız.” Dedi.

Şarköy ve bölgesi için, “Şarapçılıkta Kümelenme” adlı bir proje hazırladıklarını ifade eden Günay “ Şarap sektörünün gelişmesi, kümelenmesi, Ar-Ge ve İnavasyonun artırılması, markalaşma, Avrupa Birliği’ndeki bilgi entegrasyonunu bölgemizle paylaşmak için yapılmış önemli bir proje geliştirdik. Projenin hibe miktarı 147 bin euro olarak belirlendi. Şu an, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın kasasına, Avrupa Birliği fonlarından 105 bin euro para geldi. Türkiye şarap üretiminin % 30’unu karşılayan Şarköy,Mürefte bölgesinde daha çok gelir elde etmek, bölge halkının ürettiği malını daha değerli olarak satılmasını sağlayacak bir dizi çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kaymakam Zekeriya Güney, Odanın, Şarköy’de toplantı düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını, ofis açılacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

Bilgilendirme toplantısı, Trakya Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Hasan Özler’in, ajansın çalışmaları ve desteklerle ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü Kobi Uzmanı Hasan Özver Tatlı da yaptığı konuşmada, nasıl başvuru yapılacağı, hangi projelere destek verildiğini belirtti.

Bilgilendirme toplantısı Trakya ABİGEM Uzmanı Aslı Adalı’nın yaptığı sunumla sona erdi.

Toplantının ardından davetlilere alkolsüz kokteyl verildi.