'Torunlarıma bakamıyorlar yardım edin'

'Torunlarıma bakamıyorlar yardım edin'

Gelini ve oğlunun torunlarına bakamadığını söyleyen babaanne isyan etti.

Çorlu’da oturan Mehmet B. (64), oğlu ve gelinini, 2 torununa iyi bakmadıklarını öne sürerek kaymakamlığa şikâyet etti. Görevli uzmanlar da olumsuz rapor hazırlayınca Erdem ve Yağmur devlet korumasına alındı.

Tekirdağ Çorlu’da Mehmet B. (64), ağustosta torunları Erdem (2) ve Yağmur’a (6) anneleri Nurcan B. (33) ile babaları Erdoğan B.’nin (39) iyi bakamadıklarını öne sürerek Çorlu Kaymakamlığı’na şikâyet dilekçesi verdi.

Mehmet B. dilekçesinde, oğlu ve gelininin kendisine ait iki katlı evin üst katında oturduklarını anlatırken, “İki torunuma iyi bakılmıyor. Temiz ve sağlıklı ortamda yetişemedikleri için bir yuvaya verilmelerini talep ediyorum” dedi. Çorlu Kaymakamı’nın durumu aktardığı Tekirdağ Valiliği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden uzman ekip görevlendirdi.

Memurların inceleme sonunda hazırladıkları raporda babanın çalışmadığı, annenin iki çocuğuna karşı sorumluluklarını yerine getirmediği ve hırçın davrandığı belirtildi. Çocukların hastalık riski altında oldukları da belirlendi. Rapor üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, iki çocuğun alınması için Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, iki kardeşin aileden alınmasına karar verince çocuklar Çerkezköy’deki yuvadan gelen görevliler tarafından götürüldü.