Türkçe Konuşan İş Adamları Kayseride

Türkçe Konuşan İş Adamları Kayseride

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliği ile Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler, Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesi amacıyla bazı iller

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliği ile Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler, Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesi amacıyla bazı illerde gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Kayseri'ye geldi.

Türkçe'nin ticaret dili haline gelmesi için yapılan proje kapsamında 2005 yılından bu yana Türkçe konuşan genç girişimcileri küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Kayseri'ye gelen yabancı girişimciler ilk olarak Kayserili işadamları ile biraraya geldi.

Proje hakkında gazetecilere bilgi veren Türkçe Konuşan Yabancı Girişimciler Program Koordinatörü Birsen Karaloğlu, proje kapsamında bugüne kadar 450'nin üzerinde iş kadını ve iş adamının Türkiye'ye geldiğini söyleyerek, "Biz bugün burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin iş adamları heyetini Kayseri İle buluşturmak için bulunuyoruz. Ticaret Borsası Kayseri Başkanı Şaban Ünlü ve borsamızın değerli yöneticileri pazar günü bir çalışma yemeği düzenleyerek bizim bu seyahatimize ev sahipliği yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. TOBB ve Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği yaparak 2005 yılından bu yana Türkçe konuşan genç girişimcileri küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerini Türkiye'ye getirmekte. Bu program kapsamında Ankara ve İstanbul'daki sanayi ve ticaret odaları ziyaret edilmekte, açık olan fuarlar gezdirilmekte, ikili iş görüşmeleri yaptırılmakta, kamu kurum ve kuruluşları ile de mutlaka tanıştırılmaktadır. Kimlerin geleceğini her ülkedeki Türkiye büyükelçiliğindeki ticari ataşeler seçmektedir. Türkçe öğrenmeye gayret etmiş olan bu kardeşlerimize 6 yıldır böyle bir ev sahipliği yapmaktayız. 21 ülkeden ve 4 özerk bölgeden 42 iş adamı Ankara'ya gelmiştir. 4'ü ile Ankara'da vedalaştık 38 iş kadını ve iş adamı ile Kayseri'deyiz. Sabah Nevşehir Ticaret Borsası'nın iş görüşmesindeydik. Bugün borsamızın bu ziyaretine gelmeden önce de Ticaretin ilk kurulduğu bilindiği Kaniş Karum kazılarını gezdik. Şaban Ünlü, bizi bu yemekte bir araya getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Karaoğlu'ndan sonra söz alan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ise yapılan bu program ile ticari ilişkilerin gelişeceğini belirterek, "Türkiye Odalar Birliğinin dış ilişkiler koordine kurulu tarafından tertiplenmiş olan bu gezide iş adamlarımız Kayseri'ye geldiler. Hem yemek hem iş görüşmesi yapıyoruz. Dış devletlerden tavuk isteyen meyve suyu isteyen, un isteyen yumurta isteyen iş adamları ile bizimde Kayseri'de yurt dışına bu ürünleri göndermek isteyen tüccarlarımızla aynı masaya oturtturduk. Burada anlaşacaklara anlaştıkları takdirde dışarıya ihracat sağlanacak. Bu ziyaretin Kayseri ticareti adına faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

TÜRKÇE KONUŞAN İŞ ADAMLARI KAYSERİ'DE

TÜRKÇE KONUŞAN İŞ ADAMLARI KAYSERİ'DE

TÜRKÇE KONUŞAN İŞ ADAMLARI KAYSERİ'DE