YAŞ'ta Jandarma krizi !

YAŞ'ta Jandarma krizi !

Jandarma Genel Komutanlığı'na kimin getirileceği krize dönüştü

Ağustos ayı başında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura toplantısında tutuklu General ve Amirallerin yanı sıra ‘’Jandarma Düğümü’’ de masada olacak.

Vatan'daki habere göre Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun YAŞ toplantısı sonrası Kara Kuvvetleri Komutanı olması bekleniyor. Bu durumda boşalacak Jandarma Genel Komutanlığına ise kimin getirileceği belirsizliğini koruyor.

Teamüllere göre Kalyoncu’dan sonra en kıdemli Orgeneral olan 1. Ordu Komutanı Yalçın Ataman’ın bu göreve gelmesi gerekiyor. Ancak hakkında 28 Şubat soruşturması bulunan ve şüpheli sıfatıyla ifade veren Ataman’ın yerine başka bir ismin atanması da gündemde bulunuyor.

2010’da Orgeneral olan Ataman, bu sene görev süresinin son yılına en kıdemli Orgeneral olarak giriyor. Ataman, 3. Ordu Komutanlığı yaptıktan sonra, 2011 yılında 1. Ordu Komutanlığı’na atanmıştı.

Ataman’ın Jandarma’nın başına geçmesine karşı çıkılması durumunda, 2010 yılında ikinci sırada Orgeneralliğe terfi eden EDOK Komutanı Servet Yörük’ün, bu makama getirilme ihtimali bulunuyor. Yapılacak tercihe göre bu görev için 2011’de Orgeneral olan Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar’ın da adı geçiyor.