3 PKK'lı kadını öldüren Güney öldü

3 PKK'lı kadını öldüren Güney öldü
Güncelleme:

Paris'te PKK bağlantılı 3 kadını öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney duruşmaya 36 gün kala hayatını kaybetti.

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK bağlantılı 3 kadını öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney, duruşmasına 36 gün kala öldü. Daha önce beyninde tümör olduğu saptanan Güney’in ölümünün ardından, öldürülen PKK’lıların aileleri ortak bir açıklama yaparak, ‘Neden bugüne kadar ifadesi alınmadı?’ sorusunu yöneltti.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK'lı üç kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Güney'in, beynindeki rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü Pitie Salpetriere Hastanesi'nde Cumartesi sabahı 34 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Paris'teki bir cezaevinde 3 yıldan bu tarafı tutuklu bulunan Ömer Güney, mahkemede yargılanmadan hayata veda ettiği kaydedildi. Kesin olmamakla birlikte 23 Ocak - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında Paris Ağır ceza mahkemesinde duruşmasının başlayacağı söyleniyordu.

5855aebb18c7732e94668a0d.jpg

Üç PKK'lı kadını öldürdüğüne yönelik bazı bulgular olduğu söylenilen ve cinayetlerin işlendiği silahın bulunmadığı için Ömer Güney'in suçu kabul etmediği açıklanmıştı. Cinayet mahalline giriş ve çıkışlarının kamera kaydı bulunan Ömer Güney, işlenilen üç cinayetin tek suçlusu olarak görülmüştü.

Ömer Güney'in 2011 yılında Paris'teki PKK teşkilatlarına yaklaşmış olduğu ve aslında milliyetçi bir kişiliğe sahip olduğu Güney'in ailesi tarafından açıklandığı çeşitli zamanlarda Fransız basınına yansımıştı.

AİLELERDEN TEPKİ

Öte yandan Cansız, Doğan ve Şaylemez’in aileleri tarafından yapılan ortak açıklamada, durumdan Fransız makamlarını sorumlu tuttu. Açıklamada, suikastlarla ilgili soruşturmanın 2015 yılında tamamlandığı ve Fransız makamların Güney’in sağlık sorunlarından haberdar olduğu hatırlatılarak, “Neden 2017 Ocak ayı beklendi? 5 Aralık tarihi bilinçli olarak mı 23 Ocak 2017’ye ertelendi” denildi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise Twitter hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı: “HDP genel merkezini yaktığı halde serbest kalan evinde, Paris katliamını yapan Ö. Güney cezaevinde ölü bulundu. Piyonlarla konu örtülüyor mu?”