Trump hayaldi gerçek oldu !

Trump hayaldi gerçek oldu !
Güncelleme:

Amerika 45. kez Başkanını seçti. Başkanlığa bir kadın başkan mı ? Yoksa alışık olunmayan bir yaklaşımla başkanlık isteyen bir iş adamımı yakışacak derken... Amerika geneli kadın başkan istemedi ve Trump dedi.

 HANDAN GÜÇYILMAZ GÜNAY  
 AMERİKA MEKTUBU... 

Sonuçlar matematiksel olarak ortada. Oldukça karışık bir seçim şekli olsa da başkanlık seçimini mahçup seçmen belirledi.

Obama'nın seçildiği Amerikan seçimlerine dönelim.

Afrika kökenli bir siyaha oy verip de ırkçı damgasını yemek istemeyen mahçup seçmen sandığa gidip seçimin sonucunu belirlemişti.

Bu kez de öyle oldu. Ikçı söylemleriyle öne çıkan Trump'ı seçeceğini gizleyen mahçup kitle anketlerdeki 3 ihtimalden bu da olabilir dedi.

Son iki hafta içinde en popüler anket şirketleri: Clinton ya ezici bir oranla seçilir ya da Trump az bir farkla başkan olur şeklindeki notlar düşmüştü.

Tabi son aylarda Trump'ın vergi affı açıklaması da oylarını arttırdı.

Tek başına bu da değil. Trump'ın seçim kampanyası için harcadığı paralarla ilgili olarak Clionton kadar para desteği almadığını açıklaması ve Hillary gibi kimseye de gebe olmadığını işaret etmesi Amerikan halkını etkiledi.

Bir de şöyle düşünelim.

Obama'nın 8 yıllık başkanlık dönemi hariç son 24 yıl boyunca Amerika'yı sadece 2 aile yönetti. Amerika son 24 yıl içinde 16 yıl baba ve oğul Bush, 8 yıl da Bill Clinton tarafından yönetildi. Yani bu seçimlerde de Clinton alsaydı Hillary ile birlikte bu süre 32 yıla çıkacaktı. 32 yıl boyunca sadece 2 aile başkanlık koltuğunda olacaktı.

Amerikan halkı belki de bu 2 aile yönetimini değiştirmeye çalıştı. Obama'dan sonra yine aynı isimlerin gelebilmesine karşılık değişim istedi.

Donald Trump siyasetin içinden biri de değil.

Emlak sektöründen ve insaat sektöründen gelen bir iş adami.

Artık, seçim politikasıyla tepkileri üstüne çeken kadın düşmanı alışık olunmayan adam tek başına Amerikan halkının başkanı oldu.

Yeni başkanın balkon konuşması da tarihe geçti. Trump, izi kabul eden ulusları kabul edeceğiz dedi. Ailesinin büyüklüğüne dikkat çekti. İş adamı kıvraklığıyla hesaplasmaları unutup iş dünyasında iş yapması beklenirken bireysel hak ve özgürlüklere müdahale etmez yorumu yapılıyor.

Ayrıca Amerikan basınında esprilerde yapılmıyor değil. Meksika pesosunun deger kaybetmesi gibi. Zira ilk Meksikalıların sınır dışı edilmesi de gündemde.

Yaşayıp göreceğiz...

Handan Güçyılmaz Günay