Almanya'dan tarihe geçen lmaz savaş tehdidine yanıt

Almanya'dan tarihe geçen lmaz savaş tehdidine yanıt
Güncelleme:

Dünyanın en yoğun fil nüfusuna sahip ülkesi Botsvana’nın "20 bin fil göndererek yıkmakla" tehdit ettiği Almanya’dan Bostvana'ya yanıt geldi.

Almanya Çevre Bakanlığı Sözcüsü Iris Throm, hükümetin ülkeye getirilen avlanan hayvanlar konusunda "ulusal düzeyde" herhangi bir kısıtlama öngörmediğini belirtti. Throm, bu konudaki tartışmaların Avrupa Birliği (AB) düzeyinde yapıldığını açıkladı.

Almanya Çevre Bakanlığı Sözcüsü Iris Throm, hükümetin avlanan hayvanların ülkeye getirilmesine ilişkin "ulusal düzeyde" herhangi bir kısıtlama planlamadığını, bu konudaki görüşmelerin Avrupa Birliği (AB) düzeyinde yapıldığını söyledi. Throm, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi’nin, "Alman hükümetinin kaçak avlanmayı önlemek için avlanan hayvanların ülkeye sokulmasına yönelik kısıtlamalar planladığı gerekçesiyle Almanya’ya 20 bin fil gönderebileceklerini" ifadelerini değerlendirdi.

AB içinde Türlerin Koruması Yönetmeliğinin başka hayvan türlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefiyle yapılan görüşmelere dikkat çeken Throm, bunların dünya genelinde büyük risk altında oldukları kabul edilen ve buna göre sınıflandırılan hayvan türleri olduğunu belirtti.

 Throm, buradaki konunun sıkı bir şekilde korunan ve nesli tükenmekte olan hayvan türlerinin avlandıktan sonra kafa, post veya diş gibi parçalarının ithal edilmesine izin verilmesiyle ilgili olduğuna işaret ederek, “Bu konuda Avrupa düzeyinde görüşmeler yapılıyor. Ulusal bir tedbir alınması planlanmıyor” açıklamasını yaptı.

Afrika fillerine ilişkin tartışmanın önemsiz olduğunu belirten Throm, buradaki konunun listedeki hayvan türlerinin artırılması olduğunu, fillerin zaten listede yer aldığını aktardı.

Toplantıda yer alan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer ise Botsvana’dan fillerin hediye edileceğine dair resmi bir belge verilip verilmediğine ilişkin bir soru üzerine, şimdiye kadar Botsvana’nın resmi bir “hediye belgesini” Alman hükümetine vermediğini belirtti.