Atatürk Oxford'un afişinde !

Atatürk Oxford'un afişinde !
Güncelleme:

Oxford'lu Comunist Corresponding Society adındaki Komünist topluluğun düzenlediği yaz okulu afişinde Başöğretmen Atatürk'ün fotoğrafı yer aldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e göre, ekonomide, sağlıkta, sanatta, sporda nerede bir problem varsa onun temelinde eğitim yatmaktaydı.

Bu yüzden, eğitimin, öğretimin yayılmasından, yaygınlaşmasından yanaydı. 1928 yılında Arap harflerinin kaldırılıp yerine bugün kullanmakta olduğumuz Türk harflerinin kabulü ile halkın yeni harfleri kısa sürede öğrenip daha çok yurttaşın okur – yazar olmasını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma başladı.

Okuma – yazmayı yaygınlaştırmak için okul çağı dışındaki yurttaşlara okuma – yazma öğreten okullar açıldı. Ulus Okulları dediğimiz Millet Mektepleri’nde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. Tüm yurt safında bir çok çalışmaya ve yeniliğe imza attı.

Tüm bu hizmetler ışığında Bakanlar Kurulu, 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda Atatürk’e Ulus Okullar Başöğretmenliği ünvanı verdi.

Atatürk, 1936’da, yiğitligini, zaferlerini, inkılaplarını anlatan bir şiir yazan şair Behçet Kemal Çağlar’a ; “Olmamış,” der; “Benim asıl niteliğim var ki onu hiç yazmamışsın… Benim asıl kişiliğimdir; ben milletimin öğretmeniyim, bunu yazmamışsın!.”

Oxford’lu Comunist Corresponding Society adındaki Komünist topluluk,  bir ulusun yaşamında eğitimin önemini belki de en iyi anlamış, anlatmış devlet kurucusu ve Cumhurbaşkanı olan Atatürk’ün Başöğretmen fotoğrafını, yaz eğitim dönemi için hazırladığı afişte kullandı.

Afişte, yaz aylarına yönelik okuma, yazma ve aritmetik üzerine bir eğitim programının duyurusu yapılıyor. Duyurunun yer aldığı afişte eğitim programının ayrıntılarından çok afişte kullanılan fotoğraflar dikkat çekiyor.

İşte o afiş ve duyuru:

1-20150710144651.jpg