Canavar lakaplı ünlü mafya babası öldü

Canavar lakaplı ünlü mafya babası öldü
Güncelleme:

Reuters haber ajansının son dakika olarak bildirdiği habere göre, ünlü İtalyan mafya babası Salvatore Riina 87 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan medyası, 20. yüzyılın en güçlü ve en korkulan Sicilya Mafyası'nın efsane ismi Salvatore "Toto" Riina, cezaevinde geçirdiği neredeyse çeyrek yüzyıldan sonra hayatını kaybetti.

Takma adı “canavar” ya da “kısa” olan azılı katil mafya babası Salvatore Riina'nın ölümü son dakika olarak duyuruldu.

Dün 87 yaşına giren Riina, 1969 ile 1992 yılları arasında onlarca cinayet işlediği için ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı İtalya'nın kuzey kentinde bulunan Parma'daki bir hastanenin cezaevi koğuşunda hayatını kaybetti.

Salvatore Riina kimdir?

1930’da Carleone’de doğan İtalya'nın eli en fazla kana bulaşmış mafya babalarından olan 87 yaşındaki Salvatore ’Toto’ Riina, 30 yıllık kaçak hayatı yaşadıı.

“Canavar” adıyla tanınan Riina’nın bir lakabı da boyundan ötürü ’küçük’tü. Ama bu ismi yüzüne karşı söyleyenlerin sonu ölüm oluyordu. 1982’de başına geçtiği the Corleonesi ailesiyle Palermo’daki ailelere karşı acımasız bir savaş başlatan Riina’nın bizzat 40 kişiyi öldürdüğü söyleniyor. Özellikle elleriyle boğarak öldürmekten büyük zevk duyan Riina’nın ölümünden sorumlu tutulduğu kişilerin sayısı da 100’ü geçiyor.