Çin'deki Türk vatandaşları tahliye ediliyor

Çin'deki Türk vatandaşları tahliye ediliyor
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Hubei eyaletindeki Türk vatandaşlarının tahliyeleri için çalışma başlatıldığını açıkladı. Pekin Büyükelçisi, virüsün ilk çıktığı Vuhan kentindeki 32 Türk vatandaşının tahliye edileceğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni koronavirüs (2019-nCoV) türü salgın nedeniyle, başta Wuhan olmak üzere Hubei eyaletindeki vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin eyaletten tahliyelerini teminen Bakanlığımız çalışmalar başlatılmıştır. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır. Çin makamlarıyla da yakın temas yürütülmektedir." denildi.

PEKİN BÜYÜKELÇİSİ: 32 TÜRK VATANDAŞI TAHLİYE EDİLECEK

NTV'ye konuşan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, corona virüsünün ilk çıktığı Çin'in Vuhan kentindeki 32 Türk vatandaşının tahliye edileceğini açıklamıştı.

Önen şunları söyledi:

"Ölüm sayısı 106'ya ulaştı. Vaka sayısı 6 bini geçti. 44 bin kişi karantinada. Vuhan bölgesinde özellikle karantina şartları uygulanıyor. Türkiye'de bazı sosyal medya hesaplarında abartılı yanlış bilgiler var. Tü vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz. Vuhan'da 32 vatandaşımız var. Resmi girişimlerimizi yaptık. 32 vatandaşımızı çıkarmak için girişimlerimize başladık.

Vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirmek ve sağlıklarında bir sorun olmadığını belirtmek istiyorum. Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz.  Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok." 

Korkutan gelişme: Ölümcül gizemli virüs Türkiye'ye yaklaşıyor!Korkutan gelişme: Ölümcül gizemli virüs Türkiye'ye yaklaşıyor!

Virüs salgınında ölü sayısı 132'ye yükseldiVirüs salgınında ölü sayısı 132'ye yükseldi

Seçiniz...

Etiketler çin Pekin