DSÖ'den koronavirüs için korkutan açıklama

DSÖ'den koronavirüs için korkutan açıklama
Güncelleme:

Korona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 154 bini yükseltirken Dünya Sağlık Örgütü'ndan koronavirüs hastalığını geçiren kişilerin bir daha kesinlikle hastalığa yakalanmayacakları konusunda bir bulguya rastlanmadığı açıklandı.

Korona virüs salgını can almaya devam ediyor. Salgında kritik bir eşik daha geride bırakılırken, Worldometers’ın verilerine göre 2.2 milyon insana bulaşan virüs nedeniyle 154 bin kişi hayatını kaybetti.

Korona virüsü salgınının yeni merkez üssü olan ABD'de ölü sayısı 37 bini geçti. ABD'nin ardından en çok ölümler sırasıyla 20 bin barajını aşan İtalya ve İspanya ile 18 bin kişinin hayatını kaybettiği Fransa’da kayıtlara geçti.

Türkiye'de ise dün paylaşılan son resmi rakamlara göre korona virüsü nedeniyle bugüne kadar 1769 kişi öldü, 78 bin 546 kişiye tanı koyuldu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN KORKUTAN AÇIKLAMA


Dünya Sağlık Örgütü'nün en yetkili acil durum uzmanı Mike Ryans, yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı "sürü bağışıklığı" uygulamasının işe yarayacağı konusunda şüphesi olduğunu ifade etti. 

Ryans, antikorların yeni tip Korona virüsle mücadele konusunda ne kadar etkili olduğundan emin olmadıklarını söyledi ve etkili olsa bile çok az sayıda insanın kanında antikor üretimine rastlandığını bildirdi.

DSÖ uzmanı, "Sürü bağışıklığına ulaşılabileceği ve toplumda çok sayıda insanın çoktan antikor üretmiş olabileceğine dair beklentiler vardı. Bulgularımız bunun aksi gibi gözüküyor" dedi.

Ryans, "Bu sebeple sürü bağışıklığı hükûmetlerin sorunlarını çözmeyebilir" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü, hastalığı geçiren kişilerin antikorlar sayesinde "kesinlikle" tekrar enfekte olmayacağına dair bir bulguya ulaşmadı.

 klama