Esad'tan Erdoğan'a yanıt: Görüşme şartını açıkladı!

Esad'tan Erdoğan'a yanıt: Görüşme şartını açıkladı!
Güncelleme:

Suriye lideri Esad, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmemesi ile ilgili olarak rahatsız olduğunu belirterek Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını ifade etti.

Ankara-Şam arasında normalleşme gündemi devam ediyor. Konu ile ilgili olarak da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türkiye’ye yönelik açıklamaları kaldığı yerden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde, “Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz yok. Kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad ile görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz” diyerek Esad'a zeytin dalı uzatmıştı. Bununla birlikte Erdoğan, “Esad, Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz biz orada terörle mücadele ediyoruz. Sınırlarımızda bu teröristler varken nasıl çıkarız” diyerek Türk askerinin Suriye'de kalacağını söylemişti.

Sözcü'de yer alan habere göre; Suriye ise Türkiye konusunda mesafeli tavrını sürdürüyor. Son olarak Ankara-Şam hattında arabuluculuk yapan Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandır Lavrentiyev, Şam'da Esad ile bir araya geldi ve Türkiye'yle ilişkileri masaya yatırdı.

Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşünün de ele alındığı görüşmede Esad, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki “inatçı tavrından” rahatsız olduklarını Rusya tarafına iletti. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı habere göre Esad, Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Esad ayrıca ABD'nin Rusya'yı zayıflatmak için küresel düzeni riske attığını, siyasi ve ekonomik krize neden olduğunu söyledi.

 

Sözcü