Filistin yönetimi ABD'yi suçladı

Filistin yönetimi ABD'yi suçladı
Güncelleme:

Filistin yönetimi, ''ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtı'' açıklamasında bulundu.

İsrail'in Filistinlilere yönelik başlattığı saldırılar sürüyor. Dünya bu katliama sessiz kalırken, özellikle ABD'nin bu saldırıları 'nefsi müdafaa' olarak tanımlıyor. ABD'nin bu tavrıyla ilgili açıklama yapan Filistin yönetimi, "ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtı" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL, FİLİSTİN KUTSALLARINA SAVAŞ AÇTI"
Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İsrail'in Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına savaş açtığını ve bölge ile dünyanın çıkarlarına zarar verdiğini vurgulayan Ebu Rudeyne, İsrail'in bölgeyi kimsenin sonucundan razı olamayacağı bir duruma sürüklediğine dikkati çekti.

"ABD, İSRAİL'İ DURDURABİLECEK TEK ÜLKE"
Ebu Rudeyne, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe ilişkin ise, "ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtı." ifadelerini kullandı.

ABD'nin dünyada İsrail'in saldırılarını durdurabilecek tek ülke olduğuna işaret eden Ebu Rudeyne, "ABD gerçekten huzurdan, bölgesel ve küresel barıştan yanaysa İsrail'in bu saldırılarını durdurması için ciddi bir şekilde harekete geçmesini talep ediyoruz." çağrısı yaptı.

"FİLİSTİN HALKI TOPRAKLARINDAN VAZGEÇMEYECEK"
Filistin halkının haklarından, topraklarından ve mukaddesatından vazgeçmeyeceğini belirten Ebu Rudeyne, şunları kaydetti:

"Filistin ve Kudüs hepsinden daha büyük kalacak. Filistin halkının menfaatleri, hakları ve ilkeler hareketlerimizin ve siyasetimizin pusulası olarak kalmaya devam edecektir. Bunlar olmaksızın hiçbir tarafla da barış ve ilişkilerimiz olmayacak."

ABD İSRAİL'İN KATLİAMINI 'NEFSİ MÜDAFAA' OLARAK DEĞERLENDİRMİŞTİ
Filistin'e yönelik saldırılar sürerken geçtiğimiz günlerde saldırılarla ilgili açıklama yapan ABD yönetimi olayı 'Nefsi müdafaa' olarak nitelendirmiş ve büyük tepki almıştı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR
İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 137'ya yükselirken, 900'den fazla sivil de yaralandı. Dün gün boyu devam eden bombardıman bugün de sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN BİNASI DA VURULDU
Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 500 yerleşim biriminin tamamen yıkıldığı ya da ağır hasar aldığı, 3 bin 500 yerleşim biriminin de hafif ve orta ölçekte zarar gördüğü belirtildi. Hava saldırılarını bugün de sürdüren İsrail güçleri F-15 savaş uçakları ile Gazze'nin batısında bulunan Filistin İçişleri Bakanlığı binasını vurdu.