Filistinli kıza Türk eli !

Filistinli kıza Türk eli !
Güncelleme:

Filistinli 14 yaşındaki Reem’e Türk kökenli Alman Bakan destek çıktı.

Merkel’in ‘sınır dışı edilebilirsiniz’ diyerek ağlattığı Filistinli 14 yaşındaki Reem’e Türk kökenli Alman Bakan Aydan Özoğuz’dan destek geldi.

Vatan'ın haberine göre Alman hükümetinde Göç, Uyum ve Mültecilerden Sorumlu Bakan olarak görev yapan Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Aydan Özoğuz, 14 yaşındaki Reem’in Almanya’da kalması gerektiğini savundu. Özoğuz, “Bir çözüm bulacağımıza inanıyorum, her dava farklıdır ve kendi içinde değerlendirilmesi gerekir.

Ancak bu vakada elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. Der Spiegel dergisine konuşan Özoğuz, genç kızın çok iyi seviyede Almanca konuştuğunu hatırlatırken, “Genç ve Almanya ile bütünleşmiş insanlara şans verilmesi için mücadelemi sürdüreceğim” ifadesini kullandı.

Gençlerin katıldığı ‘Almanya’da İyi Yaşam’ başlıklı panelde konuşan Filistinli Reem Merkel’e, ailesiyle beraber dört yıldır Almanya’da oturma izni beklediğini, eğer oturma izni alamazlarsa Lübnan’daki mülteci kampına gönderilebileceklerini söylemişti. Başbakan Merkel ise Almanya’nın göç politikalarının bu şekilde olduğunu belirterek, “Tüm göçmenlere kucak açamayız” diye konuşmuştu.