George Floyd’u öldüren eski polis hapishanede bıçaklandı

George Floyd’u öldüren eski polis hapishanede bıçaklandı
Güncelleme:

ABD’de ismini açıklamayan bir yetkili, George Floyd’u öldüren olan eski polis memuru Derek Chauvin’in hapishanede bir mahkum tarafından bıçaklandığını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Floyd’un ölümüne sebep olan eski polis Chauvin’in bıçaklanmasına ilişkin The Associated Press‘e konuştu.

 

Yetkili, Chauvin’in Arizona eyaletindeki federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandığını açıkladı.

ABD Federal Cezaevleri Bürosu açıklama yaparak bıçaklanma olayı doğrulandı ama Chauvin’in ismine yer vermedi.

Açıklamada, hapishanedeki çalışanların müdahale ederek olayı kontrol altına aldığı ve yaralanan mahkumun tedavi için hastaneye kaldırıldığı söylendi.

Ne olmuştu?

Floyd, 25 Mayıs 2020’de sahte para kullandığı şüphesiyle gözaltına alınmış, Chauvin dokuz dakika 29 saniye boyunca diziyle Floyd’un boynuna bastırmıştı. Floyd defalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvarmasına karşın Chauvin dizini çekmemişti.

İki polis memuru Floyd’un kalkmasını, bir polis de çevredekilerin müdahalesini engellemişti. Floyd acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede bir saat sonra ölmüştü.

Görüntülerin sosyal medyadan yayınlanmasının ardından infial meydana gelmişti.


Floyd’un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan dört gün sonra gözaltına alınmış, hakkında açılan 2’nci ve 3’üncü dereceden cinayet ve 2’nci dereceden adam öldürme suçlamalarıyla yargılanarak 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.