İsrail bu sefer de BM okulunu vurdu

İsrail bu sefer de BM okulunu vurdu
Güncelleme:

İsrail ordus, Gazze'de sivillerin sığındığı BM'ye ait bir okula saldırı düzenledi. Saldırı sonucu 27 kişinin öldüğü açıklandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor. Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yerlerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin barındığı BM’ye ait okula hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 27 kişi öldü, en az 93 kişi yaralandı.

Saldırıda hedef alınan okulun Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) bağlı Ebu Hüseyin Okulu olduğu bildirildi.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Nablus’a bağlı Beyta beldesinde, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 12 yaşındaki bir çocuğun göğsünden gerçek mermiyle vurulduğu ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da Beyta beldesindeki çatışmada ağır yaralanan 12 yaşındaki Muhammed İbrahim Fuad Udeyli’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 229’a yükseldi.

Söz konusu saldırılarda Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 2 bin 900 Filistinli de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 15 BİNE YAKLAŞTI

Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi’nden bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, İsrail saldırılarında Gazze’de 7 Ekim’den bu yana öldürülenlerin sayısı 6 bin 150’den fazlası çocuk, 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854’e yükseldi.

Saldırılarda yüzde 75’i kadın ve çocuk olmak üzere yaralananların sayısı da 36 bini aştı.

İsrail, Gazze’de Filistinli ailelere karşı 1400’den fazla katliam gerçekleştirdi.

İsrail saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700’den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 7 bin kişi ise kayıp durumda. (AA)