İsrail hava saldırılarında 120 Filistinli öldü

Güncelleme:

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nde 400 noktaya hava saldırısı düzenlendi. İsrail’in hava saldırılarında 120 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas’ın dün 2 rehineyi daha serbest bırakmasının ardından İsrail savaş kabinesi toplandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’n katıldığı toplantıda, kabine “Hamas’ı ortadan kaldırma” sözü verdi. Netanyahu toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Hamas’a karşı birlik olmaya devam edeceklerini belirtirken, Gallant ise kapsamlı hazırlık sürecindeki askerlerle bir araya geldiğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde rehinelerin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’deki ABD vatandaşları ile sivillerin güvenli geçişini sağlamak için çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti. Gazze’ye insani yardım akışının sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Biden, Netanyahu’ya ABD’nin İsrail’e olan desteği ile ilgili bilgi verdi.

IDF saldırılarını sürdürüyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün Gazze Şeridi’ndeki 400 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. IDF tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda tüneller dahil çok sayıda yapının vurulduğu ve Hamas komutanlarının öldürüldüğü belirtildi.

Filistinli yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ise İsrail’in dün gece saatlerinden sabah saatlerine kadar süren yerleşim bölgelerine yönelik hava saldırılarında 120 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İHA