Nusra Cephesi El Kaide kararını verdi !

Nusra Cephesi El Kaide kararını verdi !

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi lideri Colani, terör örgütü El Kaide ile bağlarını kopardıklarını resmen açıkladı.

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed Colani, ilk kez yüzünü saklamadığı bir video kaydı yayınladı ve örgütün, El Kaide ile bağını kopardığını açıkladı. Kararı "Suriye devrimini kurtarmak" için aldıklarını söyleyen Colani, grubun ismini de Şam Fethi Cephesi olarak değiştirdiklerini duyurdu.

Colani, "Şam Fethi Cephesi'nin herhangi bir dış bağlantısı olmayacak. Yeni grubun amacı, Suriye'deki mücahid grupların arasındaki mesafeleri yakınlaştırmaktır. El Kaide ile bağlantımızı kesmek uluslararası arenaya bahane vermek istemeyen Suriye halkının isteği üzerinde oldu. Bizim durumumuzu anlayışla karşıladığı için için El Kaide'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Colani ilk kez görüntü verdi

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed Colani, örgütün El Kaide olan bağını kopardığını ilan ederken ilk kez yüzünü saklamadığı bir video kaydı yayınladı.

1-20160728215545.jpg

El Kaide izin vermişti

Gün içerisinde El Kaide, Suriye’deki kolu Nusra Cephesi’nin, birliğinikorumak için örgütle ilişkisini kesme konusunda özgür olduğunu açıklamıştı. Duyuru, örgüt lideri Zevahiri'nin yardımcısı Ahmed Hasan Ebul Hayr tarafından okunmuş ve şu mesajlar verilmişti:

"Eğer örgütle bağınız, sizin birliğinize ve tek vücut olarak operasyon yapmanıza mâni oluyorsa, bu örgütsel ilişkiden vazgeçebilirsiniz."

2-20160728215545.jpg