Putin'in kırmızı kravatının sırrı

Putin'in kırmızı kravatının sırrı
Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kırmızı kravat sırrını böyle yorumladılar.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Soçi'de yaptığı görüşmede, Putin'in Merkel görüşmesinden farklı olarak kırmızı kravat takması Rus basınının dikkatini çekti. Rus basınına göre Putin önemli görüşmelerinde 'siyah takım, beyaz gömlek ve kırmızı kravat' stilini tercih ediyor.

Rus basınından ilginç kravat yorumları... Rus haber ajansı Sputnik'in derlediği araştırmaya göre, Putin önemli görüşmelerde 'siyah takım, beyaz gömlek ve kırmızı kravat' stilini daha çok seviyor. Rus 'Superomsk.ru' adlı bir sitenin haberine göre işe Putin birçok önemli tören için kırmızı renkli kravatını tercih ediyor. Hatta geçtiğimiz Eylül ayında iktidar Birleşik Rusya Partisi Omsk bölge üyeleri de Putin'i örnek alarak bir yerel forumda kırmızı kravat takmayı tercih etmişti. Rus televizyon kanalı NTV'nin Mesto Vstreçi (Buluşma Yeri) isimli programında, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Soçi'de yaptığı görüşmeyi değerlendirdiren sunucu Andrey Norkin, "Evet, Putin gülümsüyor. Kravatı da farklı… Her ikisi de rahat. Putin ve Erdoğan gergin değil. Gerçekten de koltukta rahat oturuyor Erdoğan. Bir önceki Merkel-Putin görüşmesinden farklı bir manzara" dedi. 

KIRMIZI KRAVATI YORUMLADILAR

Habere göre, Putin geleneksel olarak Rusya halkına 31 Aralık Yılbaşı Bayramı kutlamalarında da ekranlara kırmızı kravatıyla çıkıyor. İmaj uzmanı ve stil danışmanı Olga Lisina'ya göre, kırmızı renkli kravat, iktidar ve gücü, liderin çaba ve hırsını sembolize ediyor. Rus Mir24 tv kanalı da Rusya liderinin yerli ve yabancı gazeteçiler için her yıl düzenlediği Büyük Basın Toplantısı'nda çoğu zaman kırmızı kravatını tercih ettiğini vurguladı. Kanalının yorumuna göre, kırmızı renki seçen liderler, danayıklı, doğru, neşeli, açık sözlü ve iyi bir yöneticiliğiyle her zaman bilinen isimler.

11 ÖNEMLİ GÖRÜŞMEDE KIRMIZI KRAVAT

 Rusposters.ru adlı bir sitenin araştırmasında 2012 yılından bu yana Putin'in önemli tören ve etkinliklerde en fazla kırmızı kravat taktığına dikkat çekti. Bu istatistik rakamlara göre, 5 yılda Putin 3-4 tören için siyah, mavi ve diğer renkli kravatlarını takarken, 11 önemli etkinlik için kırmızı kravatını tercih etmiş.