Rusya Ukrayna'ya ait 11 İHA'yı imha etti

Rusya Ukrayna'ya ait 11 İHA'yı imha etti
Güncelleme:

Rus hava savunma sistemlerinin Kırım Yarımadası ve Rusya'nın çeşitli bölgeleri üzerinde Ukrayna tarafından fırlatılan 21 İHA'yı imha ettiği açıklandı.

Moskova Savunma Bakanlığı bugün Rus hava savunma sistemlerinin Ukrayna tarafından fırlatılan, Kırım Yarımadası ve Rusya'nın çeşitli bölgeleri üzerinde 21 İHA'yı imha ettiğini bildirdi.

RIA devlet haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya'nın savunma sistemleri Kırım üzerinde 11 İHA'yı düşürdü. Rusya, 2014 yılında Kırım'ı Ukrayna'dan ilhak etmişti.

Reuters'ta yer alan habere göre, Moskova'nın Kırım'daki Sevastopol Valisi Mikhail Razvozhayev, Telegram adlı mesajlaşma uygulamasında Kırım'ın en büyük şehri ve Karadeniz'in önemli bir limanı olan Sevastopol'a yapılan saldırıda herhangi bir hasar olmadığını söyledi.


Ukrayna'nın fırlattığı insansız hava araçları da Belgorod üzerinde düşürüldü. Bölgenin valisi Vladislav Shapsha, Telegram'da yaptığı açıklamada, Kaluga bölgesinin idari merkezi olan Kaluga şehrinin eteklerindeki konut dışı bir binanın çatısına drone enkazının düştüğünü, ancak büyük bir hasar veya yaralanma olmadığını söyledi.

Kiev, son aylarda hava saldırılarını yoğunlaştırdı; saldırıların Moskova'nın savaş çabalarını baltalamak için Rus askeri altyapısını hedef aldığı belirtiliyor.