Savaş yayılıyor mu ? Rusya şimdi de o ülkeyi tehdit etti

Savaş yayılıyor mu ? Rusya şimdi de o ülkeyi tehdit etti
Güncelleme:

Yaklaşık 1 yıldır Ukrayna'ya yönelik işgal harekatını sürdüren Rusya şimdi de Moldova'yı "İkinci Ukrayna olma yolunda" diyerek tehdit etti. Açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan geldi.

Eski Sovyet cumhuriyetlerini bağımsız devletler yerine kendi güdümünde görmeye devam eden Moskova, Ukrayna’dan sonra benzer bir “müdahalenin” Moldova’ya yapılabileceği tehdidinde bulundu. Devlet televizyonu ‘Rossia-24’e konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Demokratik sayılamayacak bir seçimle Moldova’da iktidara gelen, aynı zamanda Romanya vatandaşı da olan, Cumhurbaşkanı Maya Sandu NATO’nun isteklerini yerine getirmeye can atıyor. Moldova Cumhurbaşkanı, yakın gelecekte ülkesinin Romanya ile birleşme planları yaptığını da gizlemiyor” diyerek bu politikaya karşı olduklarını kaydetti.

GÖZLER TRANSDİNYESTER’DE

Lavrov, “Batılı devletler Ukrayna’dan sonra dikkatlerini Moldova’ya çevirmiş durumda. Moldova’yı ikinci Ukrayna yapmak istiyorlar” suçlamasında da bulundu. Rusya’nın 2014 yılındaki müdahale ile Ukrayna’da oluşturduğu Donbas ayrılıkçı bölgesinin bir benzeri, 1991’den beri Moldova’nın doğusundaki Transdinyester’de yer alıyor. Moldova’daki Rus ayrılıkçıların ayaklanması durumunda, Ukrayna savaşının bir benzerinin burada yaşanması olası. Transdinyester, Ukrayna’ya sınır komşusu.