Valilik binası kan gölüne dönmüş

Valilik binası kan gölüne dönmüş
Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde silahlı saldırganlar Erbil'deki valilik binasına saldırdı.

Reuters'ın yerel yetkililere dayandırdığı gelişmede silahlı saldırganların ateş açarak valilik binasına girdiği belirtildi. Saldırganlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışma sona erdi. Reuters son olarak valilik binasında iki patlama sesinin duyulduğunu aktarırken, saldırganlardan birinin intihar saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırganlardan biri intihar saldırısında ölürken, diğeri güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Geriye kalan tek saldırgan ise rehinenin kurtarılmasının ardından öldürüldü. Erbil Valisi yaptığı açıklamada bir çalışanlarının saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Irak, bugün bir silahlı saldırı haberiyle sarsıldı… Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde silahlı saldırganlar Erbil’deki valilik binasına giriş yaptı. Iraklı yetkililer silahla ateş açarak binaya giren ve çalışanları rehin alan kişilerin IŞİD mensubu olduğunu aktarırken, Reuters’ın haberinde çatışmalar sonucunda saldırganların etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Valilik binası kan gölüne dönmüş - Resim : 1

Olay bölgesindeki görgü tanıkları valilik binasına ateş açarak giren silahlı 3 kişiden birinin üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin de öldürüldüğünü belirtti. Son saldırgan ise valilik çalışanını rehin aldıktan sonra çatışmayı sürdürdü. Olay yerinden edinilen bilgilere göre rehinenin kurtarılmasının ardından son saldırgan da etkisiz hale getirildi.

Operasyondan sonra Reuters haber ajansı valilik binasından çekilmiş görüntüleri paylaştı. Fotoğraflarda valilik binasının kan gölüne döndüğünü aktarırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Valilik binası kan gölüne dönmüş - Resim : 2

Sözcü