2 Türk şirketten ard arda satış

2 Türk şirketten ard arda satış
Güncelleme:

İki Türk şirketi hisselerini ABD ve Malezyalı şirketlerine sattı.

Eczacıbaşı, RTS Renal Tedavi Hizmetleri`ndeki hisselerini ABD merkezli Baxter Healthcare şirketine sattı. Malezyalı enerji şirketi Tenaga Nasional ise Gama Enerji`nin yüzde 30`unu 243 milyon dolara aldı.

Eczacıbaşı, RTS Renal Tedavi Hizmetleri'ndeki hisselerini şirketteki ortağı ABD merkezli Baxter Healthcare'e sattı. Hisse satışı sonrasında Baxter Healthcare, RTS Renal'de hakim hissedar oldu. 

Ayrıca Malezya devlet elektrik şirketi Tenaga Nasional da Türkiye'de GAMA Enerji'nin yüzde 30 hissesini 243 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Tenaga Nasional, yurt dışında büyüme stratejisi çerçevesindeGAMA Holding, IFC ve GIF Holding'ten 289,49 milyon GAMA Enerji hissesi aldı. Tenaga Nasional bu satın alma için iç kaynaklarının yanı sıra kredi kullanacak. TNB tarafından yapılan yazılı açıklamada şirketin bu yatırımla Gama Enerji'nin yönetim kurulunda iki sandalye ile temsil edileceği belirtildi.

Açıklamada TNB Yönetim Kurulu Başkanı Tan Sri Leo Moggie'nin, "Bu yatırım TNB'nin enerji talebinin arttığı uluslararası piyasalarda büyüme stratejisinin önemli bir adımıdır. TNB'nin ülke dışında enerji üretim altyapısı edinmesini öngören 5 yıllık plan ile bütünlük arz etmektedir" ifadesi yer aldı.